Bilkerts op de Frysman

1928-alco-de-jong-volbrengt-de-frysmanBilkerts Arie en Alco de Jong hebben zaterdag bij het Reaklif de Frysman volbracht. De triatlon (3.8km zwemmen, 180km fietsen, marathon (42.2km) lopen) vond plaats onder zware omstandigheden.

Alco de Jong gaat op voor zijn derde Frysman-triatlon

1927-alco-de-jong’Je hoeve niet gek te wezen, maar ’t helpt àl’ - 3.8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42.2 kilometer (een marathon) lopen. Ga er maar aan staan. Alco de Jong van de Nieuwebildtdijk waagt zich komend weekend weer aan de triatlon. Hij wil in Gaasterland voor de derde keer de Frysman tot een goed einde brengen. Je moet er een beetje gek voor zijn, om voor meer dan halve dag lang je grenzen op te zoeken. ”Je hoeve d’r niet gek foor te wezen, maar ’t  helpt àl!”

Natte maar feestelijke Elfstedenfietstocht

1924-elfstedenfietstocht-3Een natte, winderige maar gezellige Elfstedenfietstocht: Op Pinkstermaandag trokken 13.576 fietsers door Fryslân om de zware tocht te volbrengen. Vooral ’s  ochtends en ’s avonds kregen de deelnemers nogal wat regen te verstouwen. Net als een harde noordnoordoostenwind, die vooral op het zeedijkstuk tussen  Hallumerhoek en Holwert tekeer ging.

Erbij tot aan de laatste slag

1920-jan-bakker-interviewt-kaatser-hylke-bruinsmaVrijwilliger Jan Bakker is sportverslaggever bij Radio Eenhoorn - Het kaatsseizoen is weer volop bezig. De hoofdklasse strijkt de komende tijd geregeld neer in dorpen waar het dorpsfeest is. Zo ook zondag, tijdens Stannemet. Jan Bakker, sportverslaggever bij Radio Eenhoorn, is er bij, samen met andere  vrijwilligers van de lokale omroep. “Radioverslaggevers zijn de smeerolie tussen de kaatsers en de mensen thuis.”

Kaatsjeugd St.-Anna team van het jaar

De pupillen jongens van kf St.-Anne/Drie Spul is út zijn maandagavond uitgeroepen tot beste sportteam van Waadhoeke bij de jeugd.

Sportvisie Ouwe-Syl ’te ambitieus’ voor Waadhoeke

Het is geen alledaags verwijt: de sportvisie van dorpsbelang Ouwe-Syl is wat het college van Waadhoeke betreft té ambitieus. Alleen een ”afgeslankt”  plan heeft kans van slagen, zo zei wethouder Caroline de Pee donderdag, die op de rem trapte. Dorpsbelang Ouwe-Syl wil snel met de gemeente in gesprek.

Nomineer sporters voor Sportprijs Waadhoeke

Op maandag 25 maart wordt in het gemeentehuis van Waadhoeke voor de tweede keer een Sportprijsavond gehouden. Op die avond worden sporters en sportploegen die een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet in het zonnetje gezet. Iedereen kan t/m 6 maart sporters of sportploegen nomineren voor de prijzen.

Jubileumboek ’dat nooit af is’ van trots CVO

1849-tinus-rusticusOp vrijdag 30 november werd in een goed gevulde kantine op het sportterrein van CVO in Froubuurt het boek ’Voetbalvereniging CVO: Meer dan vijftig jaar’ gepresenteerd. De inmiddels 54-jarige voetbalclub schonk het eerste exemplaar aan ’Mr. CVO’, Tinus Rusticus.

Fryske Sportatlon

1841-fryske-sportatlonDe kinderen uit groepen 3, 4 en 5 van obs ’t Fonnemint uit St.-Anna leefden zich gisterochtend uit. Op het schoolplein vond de ‘Fryske Sportatlon’  plaats: Frysk damjen, reedriden, fierljeppen, keatsen, skûtsjesilen en hynstesport.

Taeke Triemstra wint opnieuw jaarklassement

Stjabuurtster Taeke Triemstra (35) is voor de zevende keer winnaar geworden van het jaarklassement. Tot de Oldehove-partij, de afsluiting van het kaatsseizoen zaterdag, had Triemstra evenveel punten als Tjisse Steenstra.

Bildtse Post