Erbij tot aan de laatste slag

1920-jan-bakker-interviewt-kaatser-hylke-bruinsmaVrijwilliger Jan Bakker is sportverslaggever bij Radio Eenhoorn - Het kaatsseizoen is weer volop bezig. De hoofdklasse strijkt de komende tijd geregeld neer in dorpen waar het dorpsfeest is. Zo ook zondag, tijdens Stannemet. Jan Bakker, sportverslaggever bij Radio Eenhoorn, is er bij, samen met andere  vrijwilligers van de lokale omroep. “Radioverslaggevers zijn de smeerolie tussen de kaatsers en de mensen thuis.”

Kaatsjeugd St.-Anna team van het jaar

De pupillen jongens van kf St.-Anne/Drie Spul is út zijn maandagavond uitgeroepen tot beste sportteam van Waadhoeke bij de jeugd.

Sportvisie Ouwe-Syl ’te ambitieus’ voor Waadhoeke

Het is geen alledaags verwijt: de sportvisie van dorpsbelang Ouwe-Syl is wat het college van Waadhoeke betreft té ambitieus. Alleen een ”afgeslankt”  plan heeft kans van slagen, zo zei wethouder Caroline de Pee donderdag, die op de rem trapte. Dorpsbelang Ouwe-Syl wil snel met de gemeente in gesprek.

Nomineer sporters voor Sportprijs Waadhoeke

Op maandag 25 maart wordt in het gemeentehuis van Waadhoeke voor de tweede keer een Sportprijsavond gehouden. Op die avond worden sporters en sportploegen die een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet in het zonnetje gezet. Iedereen kan t/m 6 maart sporters of sportploegen nomineren voor de prijzen.

Jubileumboek ’dat nooit af is’ van trots CVO

1849-tinus-rusticusOp vrijdag 30 november werd in een goed gevulde kantine op het sportterrein van CVO in Froubuurt het boek ’Voetbalvereniging CVO: Meer dan vijftig jaar’ gepresenteerd. De inmiddels 54-jarige voetbalclub schonk het eerste exemplaar aan ’Mr. CVO’, Tinus Rusticus.

Fryske Sportatlon

1841-fryske-sportatlonDe kinderen uit groepen 3, 4 en 5 van obs ’t Fonnemint uit St.-Anna leefden zich gisterochtend uit. Op het schoolplein vond de ‘Fryske Sportatlon’  plaats: Frysk damjen, reedriden, fierljeppen, keatsen, skûtsjesilen en hynstesport.

Taeke Triemstra wint opnieuw jaarklassement

Stjabuurtster Taeke Triemstra (35) is voor de zevende keer winnaar geworden van het jaarklassement. Tot de Oldehove-partij, de afsluiting van het kaatsseizoen zaterdag, had Triemstra evenveel punten als Tjisse Steenstra.

Wierster kaasschaaf voor ’Marten’ van der Weijden

1835-wierster-kaasschaaf-voor-van-der-weijdenEen plakje kaas schaven zal voor Maarten van der Weijden nooit meer hetzelfde zijn. De zwemmer – die met zijn Elfstedenzwemtocht vorige week liefst €  4.5 miljoen ophaalde voor kankeronderzoek – werd zondag in zijn woonplaats Waalwijk gehuldigd. Een delegatie van de Aldjiersploech uit Wier was daarbij aanwezig om hem een kaasschaaf cadeau te doen, voor het volk dat hij tijdens zijn tocht op de been bracht bij de sluis van Wier.

Massale steun voor Maarten van der Weijden

1834-maartens-doorkomst-bij-froubuurtstermôlnNagenoeg onafgebroken zwom hij in 55 uur 160 kilometer door Friese wateren. Maarten van der Weijden’s queeste strandde maandagmiddag voordat  hij Dokkum bereikte. De ’Hel van het Noorden’ bleek ook het uitzonderlijk sterke lijf van de Olympisch kampioen te machtig. Hij verbond jong en oud in   medemenselijkheid en zorgde voor een saamhorigheid die duizenden naar de waterkant deed trekken.

PC: Mooie lotting foor de hoofdklasseperturen

1831-loting-pc-2018De lotting foor de 165ste PC had wel minder foor hur útfâle kinnen, waar de reaksy maandegaven in Franeker fan de betere hoofdklasseperturen. Die treffe nander in de eerste omloop niet.

Bildtse Post