Jubileumboek ’dat nooit af is’ van trots CVO

1849-tinus-rusticusOp vrijdag 30 november werd in een goed gevulde kantine op het sportterrein van CVO in Froubuurt het boek ’Voetbalvereniging CVO: Meer dan vijftig jaar’ gepresenteerd. De inmiddels 54-jarige voetbalclub schonk het eerste exemplaar aan ’Mr. CVO’, Tinus Rusticus.

”Voor het vijftigjarige bestaan van de voetbalvereniging in Vrouwenparochie in 2014, werd er in 2013 een idee geopperd om een jubileumboek uit te brengen. Er bestond namelijk een goed gevuld archief aan wedstrijdverslagen, foto’s en andere CVO-gerelateerd materiaal. Iets wat in eerste instantie  leek op een klein en makkelijk werkje, bleek dit jubileumboek een enorme puzzel te worden. Niet omdat er te weinig materiaal beschikbaar was, maar er  juist enorm veel materiaal beschikbaar bleek,” aldus Emma Zuidema, die in de redactie van het boek zat.
”Van de 1000 geschreven A4’tjes is het  jubileumboek teruggebracht tot een selectie van 200 bladzijden, aangevuld met foto’s en andere documenten. Met dit verhaal is er gekozen voor een  ludieke oplossing; namelijk een boek in de vorm van een multomap, dat kan worden aangevuld. Net als het verhaal van de voetbalvereniging is dit boek  ook nooit af!”
Onder toeziend oog van publiek, genodigden en het huidige bestuur van de voetbalvereniging, werd het eerste exemplaar omstreeks 21.00 uur uitgereikt  door voorzitter Kees Zuidema aan de schrijver en tevens ook zeer gewaardeerd club- en oud bestuurslid, Tinus Rusticus. Tinus gaf aan zeer content te zijn met het boek. Na het ophalen van enige herinneringen, werd het cadeau uitgepakt en uitgebreid bekeken.  aarnaast hield ook Piet Bronsr., een van de oprichters van de voetbalvereniging, nog een kleine toespraak. Hij vond het geweldig dat dit project gerealiseerd werd en drukte iedereen op het hart om de voetbalvereniging levendig en bruisend te houden.
Jubileumboek bestellen - Het boek wordt aangeboden voor €35 en is nog vrij te koop. Er is echter maar een beperkte oplage van 50 stuks, waarvan er op  dit moment nog minder dan 20 exemplaren beschikbaar zijn.
Een boek reserveren kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bij de foto: Tinus Rusticus bewondert het eerste exemplaar van het jubileumboek van ’zijn’ voetbalvereniging CVO. (foto: Jan Bonefaas)

Bildtse Post