Voor één keer racen met een kart door Minnertsga

1747-cartracen-door-minnertsga”Nog één keer racen door Minnertsga”, zo luidde het motto van het openingsfeestje in het dorp. Op vrijdagmiddag 17 november stond er een kartbaan op het nieuwe pleintje. Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Nel Haarsma sprongen in de karts en mochten het eerste rondje racen. Hiermee openden zij officieel de vernieuwde provinciale weg door Minnertsga.

Na Sietske Poepjes en Nel Haarsma volgde de rest van het dorp. Ook zij kregen de kans om nog één keer te racen door Minnertsga. Peter Sinnema,  inwoner van Minnertsga, stond samen met zijn vrouw en drie dochters op het bouwbord. Peter: ”It ferkear fleach it doarp yn en út. Lokkich meist yn it sintrum  no 30 kilometer it oere ride. Dit jout mear feiligens, seker as jo mei bern de dyk opgean!”
Naast het verlagen van de maximumsnelheid nam de provincie ook een aantal andere maatregelen om te zorgen dat het verkeer langzamer door Minnertsga rijdt. Zo werden er zogenaamde ’verkeerssluisjes’ geplaatst. Dit zijn obstakels in de weg die er voor zorgen dat het verkeer even op elkaar moet wachten als ze over de weg rijden.
Werkzaamheden - Van september tot en met november 2017 pakte de provincie Fryslân samen met de gemeente het Bildt en het dorpsbelang de  provinciale weg door Minnertsga aan. In het midden van het dorp, bij de kerk, ligt een nieuwe pleintje. Dit was een wens van het dorp. Minnertsga moest weer een echt dorsplein krijgen.
Daarnaast kreeg de hele weg nieuw asfalt en ging de maximumsnelheid in het centrum omlaag van 50 naar 30 kilometer   per uur. Voor nu zitten de werkzaamheden er grotendeels op. In het voorjaar van 2018 wordt er nog wat extra groen aangebracht om onder andere het plein   verder aan te kleden.

Bildtse Post