Skelterracers campus Middelsee racen naar de eerste en tweede plaats

1724-skelterrace-frieslandOp een druk bezet Oldehoofsterkerkhof hebben de leerlingen van campus Middelsee zich vrijdag 9 juni niet alleen nat van het zweet getrapt. Tijdens de grote finale  van de skelterrace Friesland kwam de regen afgelopen vrijdag letterlijk met bakken uit de lucht.

Om jongeren te interesseren voor techniek organiseert de Friese Poort jaarlijks de skelterrace Friesland. Het concept is heel eenvoudig aldus Lenze Kielstra,  geestelijk vader van de skelterrace en decaan op de Friese Poort. Je neemt een basismodel skelter. Zoekt er een sponsor bij uit het bedrijfsleven die je koppelt aan  een techniekteam van een vo-school.
De sponsoren van het campus Middelsee skelterteam waren Meijer Metal uit St.-Jacobieparochie en Rinsma Scania Berlikum.  Belangrijk is dat de leerlingen hun skelter naar eigen inzicht ’op pimpen’. Inspiratie voor het ’op pimpen’ halen ze uit het thema van het goede doel dat ieder jaar  anders is. Dit jaar was het goede doel verbonden aan de stichting Fougoulance.
De stichting wil graag een ambulance aanschaffen voor bewoners in Guinee. Stel je voor, in Nederland zijn 700 ambulances in Fougoulance niet één! Leerlingen en bedrijven verzamelen op verschillende manieren geld in voor het goede doel.
In de voorrondes lieten de leerlingen in stromende regen zien dat ze over een uitstekende conditie beschikten. Alle drie de skelters van de campus mochten  meedoen aan de grote finale. Tijdens de finale werden onder luid gejuich van het docententeam de eerste en de tweede plaats afgedwongen.
Na de prijsuitreiking werdende cheques van de deelnemende scholen overhandigd aan initiatiefnemer van het project en docent wiskunde Mahmoud Ba. Na het overhandigen van de  cheque van maar liefst €350,- vertrokken de leerlingen met twee mooie bekers nat maar voldaan huiswaarts naar St.-Annaparochie.

Bildtse Post