Dubbel succes op rommelmarkt Ouwe-Syl

1709-rommelmarkt-ouwe-sylClub haalt geld op voor Quito, Equador - Op de middag dat Ouwe-Syl 1 de zegereeks in Holwerd (0-4) voortzet, vond er in de gymzaal op Ouwe-Syl een rommelmarkt plus plaats. Net voor de start van de rommelmarkt, begon ook de actie ’Koppen voor Ecuador’: een actie die een sneeuwbaleffect teweeg moet brengen voor de ’FútbolFreonen’ van de Sylsters in Quito, Ecuador.

Door Bertus Dijkstra - Verenigingen die een jubileum organiseren, weten dat dit een behoorlijke aanslag op de clubkas brengt. Na de succesvolle sponsor/survivalrun van de  jeugd(leden), hebben de volwassenen hen afgelopen zaterdag van de goede kant laten zien. De jubileum- en activiteitencommissie hebben in de gymzaal een prachtige rommelmarkt georganiseerd.
Na een drukke dag met veel kijkers en kopers, kan de penningmeester de balans opmaken. De verkoop van tweede- soms derdehands spullen, het draaiend rad, de koffiecorner, de sjoelbak, het blikgooien en de schiettent, leveren het prachtige eindresultaat van meer dan €1100 op. Dankzij de enorme inzet van de vrijwilligers en de positieve reacties, overweegt de organisatie om er een jaarlijks terugkerend evenement van te maken.
Kansarmen - Roelf Brinkman (lid van Ouwe-Syl) is enige tijd geleden naar Ecuador vertrokken, om daar tijdelijk vrijwilligerswerk te verrichten. Met een van zijn projecten wil Brinkman jonge kinderen in de hoofdstad Quito op voetbalgebied organisatorisch en financieel ondersteunen. Veel kinderen in de sloppenwijken van Quito kunnen hun favoriete spelletje niet naar behoren beoefenen, omdat het hen aan deugdelijk materiaal ontbreekt. Het hebben van tenues goaltjes en pionnen is in Nederland de normaalste zaak van de wereld is, de kinderen kunnen hier slechts over dromen.
Het is Roelf zijn ultieme missie, om de droom van deze kansarme kinderen m.b.v. de doorkopactie in vervulling te laten gaan. Aan dit hartverwarmende initiatief wil ’zijn club’ VV Ouwe-Syl  graag een bijdrage leveren. In de vorm van een ’Shirt voor een Shirt’ en door het startsein te geven met de doorkopactie ’Koppen voor Ecuador’. De eerste gebruikte shirtjes zijn op de rommelmarkt verkocht, wat al een mooi bedrag van €110,- heeft opgeleverd.
Ouwe-Syl daagt clubs uit - De start van de doorkopactie is voor de kantine, waar de van zus van Roelf (Johanna) de uitdaging vastlegt. In een rondo koppen de voetballers van Ouwe-Syl de bal maar liefst 38 keer  door, wat per geslaagde kopbal een euro voor Ecuador betekent. Het is een uitdaging die een sneeuwbaleffect moet krijgen. Ouwe-Syl daagt Wykels Hallum, CVO en Leovardia uit om de Sylster score te overtreffen. Lukt dit, dan gloort er naast eeuwige roem, hoop voor de FútbolFreonen in Ecuador. De bal is op Ouwe-Syl voor het eerst doorgekopt. Nu is het de beurt aan de uitgedaagde clubs, die ook weer drie verenigen moeten uitdagen. Zo moeten alle voetbalclubs uiteindelijk in actie komen.
Via nl.dreamordonate.com/dromen/futbolfreonen/ kunt u een gift doneren aan dit bijzondere project.  

Bildtse Post