Fryske Sportatlon

1841-fryske-sportatlonDe kinderen uit groepen 3, 4 en 5 van obs ’t Fonnemint uit St.-Anna leefden zich gisterochtend uit. Op het schoolplein vond de ‘Fryske Sportatlon’  plaats: Frysk damjen, reedriden, fierljeppen, keatsen, skûtsjesilen en hynstesport.

Taeke Triemstra wint opnieuw jaarklassement

Stjabuurtster Taeke Triemstra (35) is voor de zevende keer winnaar geworden van het jaarklassement. Tot de Oldehove-partij, de afsluiting van het kaatsseizoen zaterdag, had Triemstra evenveel punten als Tjisse Steenstra.

Wierster kaasschaaf voor ’Marten’ van der Weijden

1835-wierster-kaasschaaf-voor-van-der-weijdenEen plakje kaas schaven zal voor Maarten van der Weijden nooit meer hetzelfde zijn. De zwemmer – die met zijn Elfstedenzwemtocht vorige week liefst €  4.5 miljoen ophaalde voor kankeronderzoek – werd zondag in zijn woonplaats Waalwijk gehuldigd. Een delegatie van de Aldjiersploech uit Wier was daarbij aanwezig om hem een kaasschaaf cadeau te doen, voor het volk dat hij tijdens zijn tocht op de been bracht bij de sluis van Wier.

Massale steun voor Maarten van der Weijden

1834-maartens-doorkomst-bij-froubuurtstermôlnNagenoeg onafgebroken zwom hij in 55 uur 160 kilometer door Friese wateren. Maarten van der Weijden’s queeste strandde maandagmiddag voordat  hij Dokkum bereikte. De ’Hel van het Noorden’ bleek ook het uitzonderlijk sterke lijf van de Olympisch kampioen te machtig. Hij verbond jong en oud in   medemenselijkheid en zorgde voor een saamhorigheid die duizenden naar de waterkant deed trekken.

PC: Mooie lotting foor de hoofdklasseperturen

1831-loting-pc-2018De lotting foor de 165ste PC had wel minder foor hur útfâle kinnen, waar de reaksy maandegaven in Franeker fan de betere hoofdklasseperturen. Die treffe nander in de eerste omloop niet.

Unicum: pupillen jongens St.-Anna winnen NK

1827-pupillen-jongens-st-anna-winnen-nkIwan Hiddinga, Hjalmar Dijkstra en Jelvin Kaper (v.l.n.r.) zijn zaterdag in Dronryp Nederlands Kampioen kaatsen geworden bij de pupillen. In een  spannende finale werd Sexbierum met 5-4 6-4 opzij gezet.

Door het oog van de krans

1821-kaatsenGeconcentreerd wacht Wietse Jan Dijkstra - gevangen in de krans met bal voor de latere winnaars - uit St.-Annaparochie op een opslagbal. Het partuur van St.-Annaparochie ging in de tweede omloop tijdens de Bond in Franeker roemloos onderuit tegen Hilversum.

Zandringa naar EK zwemmen

Kinge Zandringa (19) uit St.- Annaparochie heeft zich dit  weekend geplaatst voor de 100 meter vlinderslag van het EK zwemmen, dat in augustus in Glasgow wordt gehouden.

Bestuur KV Minnertsga beklimt Alpe d’Huez

Ieder jaar beklimmen vele mensen de Alpe d’Huez voor het goede doel. Om onmacht om te zetten in kracht, iets te kunnen doen en geld te inzamelen voor onderzoek  naar kanker. De onmacht voelt het bestuur van de kaatsvereniging Minnertsga ook.

Voor één keer racen met een kart door Minnertsga

1747-cartracen-door-minnertsga”Nog één keer racen door Minnertsga”, zo luidde het motto van het openingsfeestje in het dorp. Op vrijdagmiddag 17 november stond er een kartbaan op het nieuwe pleintje. Gedeputeerde Sietske Poepjes en wethouder Nel Haarsma sprongen in de karts en mochten het eerste rondje racen. Hiermee openden zij officieel de vernieuwde provinciale weg door Minnertsga.

Bildtse Post