Verplaatst...

De artikels '50 jaar geleden' tot 1 mei 2017 zijn verplaatst naar het archief

week 29, juli 1967

Vanaf week 29 vervalt de rubriek '50 jaar geleden' . Het historisch nieuws is vanaf nu te lezen in de rubriek 'Sândloper'

week 28, juli 1967

Boiler vloog als een raket door keukendak in Vrouwenparochie.

week 27, juni 1967

Het echtpaar K.J. Wiersma en H. Wiersma-Dorhout, vele jaren Vader en Moeder in het tehuis voor Ouden van Dagen te St.-Annaparochie, is maandagmiddag 26 juni op noodlottige wijze omgekomen bij een verkeersongeval op de rondweg bij Meppel.

week 26, juni 1967

Zakenpand Oudebildtzijl. Finaal publiek zal worden verkocht het winkel- en woonhuis met werkplaats, garage en erf en tuin aan de Ds. Schuilingstraat 16 te Oudebildtzijl. Bod f.16.369.

week 25, juni 1967

Oudebildtzijl krijgt zijn sportaccommodatie. Op vrijdag 8 juni werd in de mantel van het sportterrein op Oudebildtzijl een nood-sportaccommodatie geplaatst, na het  verwijderen van tien meter mantel en het wegwerken van overtollige modder en het opmetselen van een hechte fundering.

week 24, juni 1967

Waterschap Noardlik Westergo heeft wapen. Het bestuur van het in de gemeenten Barradeel, het Bildt, Franeker, Franekeradeel en Menaldumadeel gelegen waterschap Noardlik Westergo verlangde ook een eigen wapen, dat per 2 juni 1967 officieel is vastgesteld.

week 23, juni 1967

In een tjokvolle zaal Halma op Vrouwbuurtstermolen werd een luisterrijke jubileumviering gehouden voor de 40 jaar trouwe dienst van de heer B. Dijkstra bij het selectie- en  bloembollenbedrijf Kooi N.V. aldaar.

week 22, mei 1967

Hotse Schuil, winnaar van de grote kermispartij, heeft die zondagavond een ongeluk gehad, dat nog goed afliep maar waarbij de brommer wel helemaal in de prak werd gereden. Hij passeerder ter hoogte van de Doopsgezinde kerk een rij geparkeerde auto, waarbij een van de auto’s plotseling weg reed.

week 21, mei 1967

Twee meisjes verdronken in St.- Jacobiparochie. De twee dochtertjes van de familie P. Brouwer van de Westerdijk in St.-Jacobiparochie waren woensdagmorgen 17 mei omstreeks 7 uur op de fiets van huis gegaan.

Bildtse Post