PvdA ook grootste in Waadhoeke

Europese Verkiezingen 2019 - De PvdA is donderdag ook in Waadhoeke de grootste partij geworden. De sociaal-democraten lieten met 22,64% van de stemmen het CDA (18,48%) ruim achter zich. De opkomst viel tegen: 41,10%.

Gemeente Waadhoeke houdt 2.9 miljoen over

Het eerste jaar van gemeente Waadhoeke is afgesloten met een positief resultaat van € 2.9 miljoen. Dit blijkt uit de jaarstukken 2018. De begroting van 2018 was een optelsom van de begrotingen van de voormalige gemeenten.

Verdeeld Waadhoeke wordt Regenbooggemeente

Ruime meerderheid voor; CU, CDA en twee FNP’ers tegen - Het had wat voeten in de aarde, maar vanaf 11 oktober - internationale ’coming out-dag’ - zal de Regenboogvlag wapperen bij het gemeentehuis van Waadhoeke in Franeker. Fracties én het college waren verdeeld over het voorstel van Gemeentebelangen om een Regenbooggemeente te worden, maar een ruime meerderheid stemde voor het plan.

Kandidaten realistisch bij verkiezingsdebat in St.-Jacob

1911-statenleden-in-debat-1Het dorp zal het zelf moeten doen - De provincie kan ondersteunen en stimuleren, maar echte verandering moet toch uit een dorp zelf komen. Dat was de ontnuchterende maar realistische conclusie maandagavond in het nieuwe mfc ’t Beerdhuus in St.-Jacob, waar acht (kandidaat-)Statenleden met elkaar in debat gingen voorafgaand aan de verkiezingen van woensdag 20 maart.

Verkiezingsdebat provinciale kandidaten St.-Jacob

Op maandag 11 maart zullen in MFC ’t Beerdhuus in St.-Jacob acht provinciale politici de degens kruisen in een debat, dat wordt gehouden met het oog op de statenverkiezingen van 20 maart.

‘Afspraken maken over huisvesting arbeidsmigranten in Waadhoeke’

1903-burgemeester-waandersWaanders laakt bekogelen politie in Tzummarum - 2018 was een goed ‘geboortejaar’ voor Waadhoeke. “We vallen niet om van trots, maar we mogen best stellen dat we een positief eerste jaar achter de rug  hebben.” Dat zei Marga Waanders dinsdag 8 januari in haar eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester van de nieuwe gemeente. Minder te spreken was ze ver de onrustige oudjaarsnacht, vooral in Tzummarum.

Wethouder De Pee trekt begroting na tegenvaller over de streep

’We moeten de fleur er wel inhouden’ - De eerste begroting van de nieuwe gemeente Waadhoeke is een feit. De gemeenteraad gaf donderdag een klap op het financiële raamwerk voor de komende jaren, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Twee dagen eerder werd bekend dat Waadhoeke een  tegenvaller van liefst € 1.9 miljoen moet verwerken. Dat de begroting ongewijzigd gepresenteerd werd leidde tot felle kritiek van de oppositie, maar  wethouder Caroline de Pee (CDA) loodste de rekening er doorheen.

CDA: Keizer stopt, Zijlstra fractievoorzitter

Esther Keizer stopt als raadslid van CDA Waadhoeke. Keizer, uit Menaam, kan het raadswerk niet meer combineren met haar baan. Dorine Vlaar- Vroonland uit Franeker neemt haar plek in, Jochem Jan Zijlstra wordt na het vertrek van Keizer de nieuwe fractievoorzitter.

Marga Waanders beëdigd als burgemeester van Waadhoeke

1844-marga-waanders-krijgt-ambtsketen’Moedige’ Waanders ’gewoon aan het werk’ - In een volle raadszaal in Franeker is Marga Waanders gisteravond beëdigd als burgemeester van Waadhoeke.  Waanders werd geprezen voor haar lef en moed. Ze zeiniet te kunnen wachten om deze “grote uitdaging” aan te gaan. “Wij gaan elkaar  ontmoeten.”

Sijbe Knol heech op kieslist FNP

De 27-jierrige Sijbe Knol fan St.-Anne stiet op it tredde plak op de list fan de FNP foar de ferkiezings fan Provinsjale Steaten yn maart 2019.

Subcategories

Bildtse Post