Piter Jelles bezoekt op de valreep het gemeentehuis

1749-klas-campus-middelsee-maakt-kennis-met-lokale-politiekMaandag 4 december bracht een klas van Campus Middelsee een bezoek aan het gemeentehuis van gemeente het Bildt. Het doel van dit bezoek was om de leerlingen wegwijs te maken op het gemeentehuis en kennis te laten maken met de lokale politiek. Want wie heeft nu eigenlijk de macht in de gemeente en wat doet de gemeente precies? Dus bezochten ze op de valreep voor de fusie nog het gemeentehuis in St.-Anna.

De eerstejaars van osg Piter Jelles kreeg de opdracht om zelf een gemeenteraadsvergadering te houden over een fictief festival in de gemeente. Na enige  voorbereiding vlogen de argumenten over tafel en werden de wethouders kritisch bevraagd over het voorstel.
In de daaropvolgende stemronde werd duidelijk dat een overduidelijke meerderheid van de gemeenteraadsklas veel oog had voor natuur. Het fictieve festival mocht namelijk niet ten koste gaan van het milieu. Tenslotte werd de klas in gelegenheid gesteld om vragen te stellen aan wethouder Nel Haarsma.
Hoelang ze bezig waren met de gemeenteraadsvergadering, of het er wel eens heftig aan toe ging tijdens zo’n vergadering en waar dat extra knopje bij de microfoon  van de burgemeester voor diende. Al met al een interessant en leerzaam bezoek waarbij het politieke proces op gemeenteniveau inzichtelijker is geworden. En nog  net op tijd, met het oog op de herindeling.
Bij de foto: De leerlingen vroegen honderduit over het werk van de gemeenteraad. (foto: Mariëlle Vos)

Bildtse Post