Nije tegeltsys met Bildtse sechys te koop

1907-tegeltsy-1”Niets zo charmant als een spreuk aan de wand,” fertelde komyk Herman Finkers in een fan syn eerste kabaretprogramma’s. At je dat letterlik naar ’t Bildts oversette souwen, dan krije je: ”Niks soa sjarmant as ’n sechy an ’t lewant.”

Bezorgde inwoners willen bed-bad-broodregeling

1907-azc-st-annaEen groep inwoners pleitte donderdag bij gemeente Waadhoeke voor een bed-badbroodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers die op straat zijn beland. Volgens hen zijn er rond het azc van St.- Anna dakloze asielzoekers. Ze willen van de gemeente weten of zij kunnen worden opgevangen. De gemeente zegde toe met de groep in gesprek te zullen gaan.

Sanne Esmee gaat voor titel ’Miss Teen of Friesland’

1907-sanne-esmeeFlesseninzameling voor Linda Foundation - Sanne Esmee Walstra uit St.- Jacobiparochie is een van de achttien finalisten van ’Miss Teen of Friesland’.  De 14-jarige leerlinge uit klas 3TB van csg Ulbe van Houten doet mee aan de jaarlijkse missverkiezing. Ze zet zich daarvoor ook in voor het goede doel, en zamelt statiegeldflessen in voor de Linda Foundation.

Waadhoeke gaat voor Fairtrade

Waadhoeke wil graag een officiële Fairtrade-gemeente worden. Het college van B&W heeft vorige week besloten zich hard te maken voor dat label. De titel  ’Fairtrade’ is volgens het college ”een belangrijke stap richting een duurzame en groene gemeente”.

Herstel huizen Bildtdijken boekt vooruitgang

1906-woning-na-renovatieTwee woningen gerestaureerd, renovatie drie huizen gestart - Het afgelopen jaar zijn aan de Bildtdijken twee woningen die er slecht aan toe waren gerenoveerd. Ze staan er nu weer prachtig bij aan de dijk. Het gaat in beide gevallen om woningen waar de eigenaren zelf flink hebben bijgedragen aan het eindresultaat. Dat zegt de Stichting herstel dorpen en Bildtdijken.

Nomineer sporters voor Sportprijs Waadhoeke

Op maandag 25 maart wordt in het gemeentehuis van Waadhoeke voor de tweede keer een Sportprijsavond gehouden. Op die avond worden sporters en sportploegen die een uitzonderlijke prestatie hebben neergezet in het zonnetje gezet. Iedereen kan t/m 6 maart sporters of sportploegen nomineren voor de prijzen.

Bezorgde inwoners Waadhoeke willen bed-bad-broodregeling

Een groep inwoners pleit vanavond bij gemeente Waadhoeke voor een bed-bad-broodregeling voor uitgeprocedeerde asielzoekers die op straat zijn beland. Volgens hen zijn er rond het azc van St.-Anna opnieuw dakloze asielzoekers. Ze willen van de gemeente weten of zij kunnen worden opgevangen.

 

Reünie en feestweek 60 jaar Beuckelaer

1906-de-vlaswiekOp vrijdag 27 september organiseert Zorgcentrum het Bildt een reünie voor alle (oud) medewerkers, (oud)vrijwilligers en (oud)bestuursleden van Beuckelaer én  de oude De Vlaswiek. Het bij elkaar krijgen van de oud-collega’s is een hele klus, omdat niet alle namen en contactgegevens bekend zijn. “Wij hope d’r op dat feul Bilkerts deurfertelle dat er ‘n reüny is,”, zegt directeur Atje Tadema-Postma.

Correctie

Vorige week stond in deze krant een artikel over de cheque van € 6000 die is uitgereikt aan World Servants, door leerlingen van de Campus. In de kop stond dat het geld door csg Ulbe van Houten bijeen is gebracht.

Zomerse februarizondag lokt Bilkerts naar het wad

1906-zomerse-februarizondag-aan-het-wad-1Afgelopen zondag was een prachtige winterse zomerdag. Het lokte veel mensen naar buiten. Op Zwarte Haan was het een drukte van belang.

Bildtse Post