Waadhoeke’s eerste begroting heeft plus van 1.3 miljoen

De eerste begroting van de nieuwe gemeente Waadhoeke, voor 2019, laat een plus zien van liefst € 1.3 miljoen. De gemeente staat volgens het college van b. en w. “voor grote uitdagingen” en heeft “een ambitieus ontwikkelperspectief vastgesteld”.

Mevrouw Maillé (88) laat zich rijden door AutoMaatje

1841-auto-maatjeproject-in-gebruik-genomenMevrouw Ella Maillé uit Marsum heeft de eer als eerste bewoner uit Waadhoeke vervoerd te zijn door een ‘AutoMaatje’. Haar maatje was woensdag wethouder Boukje Tol, die mevrouw Maillé (88) thuis kwam ophalen. Het ANWB AutoMaatje-project zorgt ervoor dat vrijwillige chauffeurs met hun eigen auto plaatsgenoten die minder mobiel zijn naar hun bestemming brengen.

Sipel

1841-uiHet is een drukte van jewelste op en om het Bildtse land. Naast de bieten worden ook de uien van het land gehaald. Lezer Ingrid van Ek stuurde deze foto in van een sipel die na de oogst op het land is blijven liggen, bij de Bildtdijken. (foto: Ingrid van Ek)

Ballon na de landing

1841-landing-ballonOok in de herfst is het Bildt prachtig van bovenaf te bekijken. Betty Drost schoot dit plaatje zondag van een ballon na de landing, bij St.-Jacob.

Juttersbakken om de zee van plastic te verlossen

1840-juttersbakken-bij-zwarte-haanJutter Matthijs Lievaart en wethouder Jan Dijkstra namen afgelopen vrijdag op Zwarte Haan zes juttersbakken in gebruik. Onder het motto ‘Doe mee, verlos de zee!’ staan nu op zes plaatsen langs de Waddenkust bakken waarin wandelaars aangespoelde rommel kunnen weggooien.

Burgemeester Marga Waanders gaat op Bildtse les

1840-burgemeester-marga-waandersMarga Waanders gaat een cursus Bildts volgen. Die toezegging deed de nieuwe burgemeester van Waadhoeke maandagavond op Omrop Fryslân.

‘SchuldHulpMaatjes Waadhoeke hard nodig’

1840-schuldhulpmaatjes-waadhoekeRuim vierduizend van de in totaal ruim achttienduizend huishoudens in de gemeente Waadhoeke kampen met schulden of lopen een groot risico in geldproblemen te komen. Werk aan de winkel dus voor de SchuldHulpMaatjes van stichting Lyk is Ryk. De eerste vier en de lokale coördinator ontvingen op woensdag 26 september hun certificaat.

Dorpenconferentie Waadhoeke

Vanavond wordt in dorpshuis Nij Franjum in Marsum de eerste dorpen- en wijkenconferentie van Waadhoeke gehouden. De gemeente wil met de  dorpsbelangen en wijkverenigingen in gesprek over hoe ze de samenwerking goed vorm kunnen geven.

Marga Waanders burgemeester Waadhoeke

Marga Waanders wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Waadhoeke. De gemeenteraad heeft haar gisteravond voorgedragen als eerste burger van de nieuwe herindelingsgemeente.

Kleurrijke open dag azc St.-Anna

1839-open-dag-azc-st-annaOp zaterdag 22 september organiseerde het asielzoekerscentrum in St.-Annaparochie een open dag. Ruim tweehonderd belangstellenden kwamen af op het evenement.

Bildtse Post