Bouwbedrijf Lont opent eigen zonnepark

1926-lont-opent-eigen-zonneparkBouwbedrijf Lont heeft vrijdag op bedrijventerrein De Wissel zijn eigen zonnepark in gebruik genomen. De 3800 panelen kunnen in totaal 1,1 megawatt zonne-energie opwekken.

Het weer was Lont goed gezind vrijdag: het was de langste dag van het jaar vrijdag, en een héle zonnige. Een perfect moment om de zonneweide op De Wissel officieel in gebruik te nemen.
De opening werd verricht door directeur Jetze en Gerard Lont, samen met hun dochters. Zij staan symbool voor de toekomst. Het bedrijf investeerde zo’n €1.2 miljoen in ’Lontzon’. ”De slogan van Bouwbedrijf Lont is al tientallen jaren ’maakt vandaag toekomst’. Naast bouwen, zit rentmeesterschap  in ons DNA en willen wij impact hebben op het gebied van duurzaamheid.” De elektriciteit die met de panelen wordt opgewekt wordt gebruikt voor het  eigen bedrijf. Lont bouwt op tientallen locaties nieuwe woningen en gebouwen. De stroom die daarvoor gebruikt wordt - van ’het net’ - kan men zo weer terugleveren.
Daarnaast is het de bedoeling dat Lont stroom aan huishoudens gaat leveren. Er is voldoende over voor zo’n 300 tot 500 woningen.
Bij de foto: V.l.n.r. Directeur Jetze Lont met dochter Rixt, en dochter Marrit van Gerard Lont ’pluggen’ Lontzon officieel in. (foto: Jan Bonefaas)

Bildtse Post