Campus krijgt 10% meer leerlingen

Campus Middelsee - vanaf de zomer de naam voor zowel Ulbe van Houten als Piter Jelles - noteert voor komend schooljaar een plus van 10% op het  aantal aanmeldingen. Voor het eerst heeft de Campus straks meer dan 500 leerlingen op school.

”Met de jaarlijkse krimpcijfers van meer dan 15% in de hand voor deze regio, is dit een uitermate bijzondere, voor de school heugelijke ontwikkeling,” aldus directeur Eelco Bruinsma. ”Vorig jaar groeide de school, gehuisvest in het nieuwe gebouw van de Campus Middelsee, met maar liefst 10 % meer  leerlingen, toen nog alleen onder de vlag van CSG Ulbe van Houten. Komend jaar zal het concept ’Ulbe’ verder worden uitgerold over de gehele  school.”
Volgens Bruinsma is de plus ook te danken aan het Leerwerkplein, waarin de school samenwerkt met meer dan 200 bedrijven uit de wijde omgeving. Met behulp van het regionale bedrijfsleven worden leerlingen voorbereid op keuzes na de middelbare school. ”Wij werken intensief samen met ouders  en met het regionale bedrijfsleven en hebben goede contacten met de mbo’s. Op deze manier houden we meer jongeren in deze regio en willen we tegenkracht bieden aan de krimp.”

Bildtse Post