Try-out Margje Wittermans in Schuilschuur op Ouwe-Syl

1905-try-out-theatervoorstelling-nest-goudActrice Margje Wittermans en acteur/componist Jeroen Mesker werken aan een nieuwe theatervoorstelling, ‘Nestgoud’. Poëzie, muziek en theater  ineengevlochten tot een intieme vertelling over de innerlijke strijd van een vrouw die moeder is geworden. De eerste try-out van Nestgoud wordt op 2 februari gespeeld in het schuurhuis van Neeltje van den Brand op Oudebildtzijl.

Nestgoud gaat over de magie van het blijven op een plek en wat thuis betekent. Slauerhoff heeft plaatsgemaakt voor de dichteres Vasalis. Margje over haar nieuwe voorstelling: “Nestgoud is een voorstelling over de zoektocht naar: waar kom je thuis? Een huis bouwen, nestdrang, het creëren van je eigen thuis,  familie en werkelijkheid. ‘Een onderneming die alleen kan slagen in een gedicht, lied of toneelstuk.’ (J.J Slauerhoff).
In Nestgoud ga ik, aan de hand van gedichten van Vasalis en nieuwe teksten van mijzelf op muziek van Jeroen Mesker, deze zoektocht aan. Een vertelling op muziek waarin ik het publiek meeneem in het loslaten van je ‘roots’ en het verlangen naar eigen haard, kippen en de magie van een vaste plek versus het zwerversbestaan, het artiestenleven en de impact van het krijgen van een gezin op je wezen als kunstenaar. Nestgoud wordt een ode aan het moederschap en de zigeuners die hun huis altijd bij zich hebben.”
De try-out van ‘Nestgoud’ in de Schuilschuur op Ouwe-Syl op 2 februari begint om 20.00 uur.
De entree is gratis, maar alle vrijwillige giften komen ten goede  aan de schuilschuur.
Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na afloopt gaan Margje, Jeroen en regisseur Joop Wittermans in gesprek, en is er een poëtische verrassing.

Bildtse Post