Drukbezochte kerstmarkt Campus Middelsee

1851-kerstmarkt-campus-middelseeDit jaar organiseerde de Campus Middelsee in St.-Annaparochie voor de derde keer een sfeervolle kerstmarkt. Vrijdag 14 december was de gehele school  omgetoverd tot een gezellige markt. De opbrengst van ruim € 5.500 ging volledig naar Ewoud en Sylvana, die een school gaan bouwen in Ghana samen met  World Servants.

Aan de vooravond van deze markt bracht Piet Paulusma een bezoekje aan de school om via SBS6 dit grote nieuws te verspreiden. Leerlingen en medewerkers,  maar ook ouderraden en ouders van de gehele Campus Middelsee verkochten zelfgemaakte kerstproducten en gedoneerde artikelen voor dit goede doel.  Daarnaast waren grote sponsoren vanuit St.-Annaparochie e.o. vrijgevig om dit goede doel te steunen. Meer dan 1000 bezoekers schuifelden langs de goed  gevulde kramen en kochten gul voor dit doel.
De hal van de school was een sfeervolle kerstmarkt, met diverse kraampjes en muziek van shantykoor Bluswater uit Stiens. Tevens was het gloednieuwe  schoolrestaurant open voor een High Tea.
Het plein was ingeruimd voor de derde editie WK kerstboom darten waar een draaiorgel voor de muzikale omlijsting zorgde. Een groot beeldscherm van een  bekende sponsor zorgde voor de bewegende beelden.
De prijzen bleven in Fryslân: Klaas Palma en mw. van Remundt veroverden de wereldtitel. De belangstelling was enorm, en de buitenkeukens draaiden op volle  toeren. Daarnaast was de Santa Run dit maal weer een groot succes met meer dan 80 deelnemers. Memorabel waren de groepen leerlingen die een nacht overbleven op school.
Onder leiding van Melanie van der Mossel en Peter Visbeek werd 24 uur lesgegeven; dit leverde nog eens € 900 op van sponsoren. Binnenkort wordt de cheque  uitgereikt aan Ewoud en Sylvana die binnenkort kunnen gaan vertrekken richting Ghana. De school wacht nog even met overboeken want er druppelen nog steeds bedragen binnen, aldus directeur Eelco Bruinsma.
1851-kerstmarkt-campus-middelsee-ewoud-en-sylvana

 

Bildtse Post