Commissaris van de Koning bezoekt Ouwe-Syl en Bildtdijken

1850-arno-brok-bezoekt-gemeente-waadhoekeOp vrijdag 7 december was Commissaris van de Koning Arno Brok op bezoek in gemeente Waadhoeke. Na een aantal gesprekken op het  gemeentehuis gingen de wethouders en de burgemeester op pad met Brok. De route ging over de Oudebildtdijk, en ook de Aerden Plaats en de Einstein Class van C.S.G. Anna Maria van Schurman werden bezocht. In de middag schreef de Commissaris van de Koning zich in als inwoner van Waadhoeke.

Tijdens de rit over de Oudebildtdijk werd stilgestaan bij een aantal huizen die in verval zijn geraakt. De gemeente heeft hiervoor een stichting opgericht die deze huizen in ere wil herstellen. Met een onafhankelijk bureau zijn de 10 slechtste woningen in kaart gebracht. Samen met de  provincie Fryslân wil de gemeente Waadhoeke deze huizen weer veilig en leefbaar maken.
Einstein Class - Op de Anna Maria van Schurman school is sinds kort een Einstein Class gevestigd, een speciale klas voor leerlingen die autisme  hebben en HAVO of VWO doen. Er is een aparte ruimte voor de kinderen ingericht waar zij rustig huiswerk kunnen maken of even afleiding kunnen  zoeken. Lieuwe, leerling van de Einstein Class, vertelde: ”Het is fijn dat er een plek is waar ik mij goed kan concentreren en waar leraren meer tijd  voor me hebben. In de ruimte met technisch lego kan ik mijn hoofd leeg maken en even aan iets anders denken dan school.”
Inwoner van Waadhoeke - De Commissaris van de Koning heeft onlangs een huis in Franeker gekocht en daarom schreef hij zich vrijdag direct  maar in als inwoner van gemeente Waadhoeke.
Als welkomstcadeau overhandigde burgemeester Waanders hem een tegelplateau van Alberello  uit Menaam. Daarop staat een aantal Franeker monumenten en het logo van ster van de Elfsteden.
Bij de foto: Brok luistert naar Lieuwe van de Einstein Class. (foto: Joachim de Ruijter)

Bildtse Post