Gezondheidscentrum ’t Raadhuus geopend

1848-gezondheidscentrum-t-raadhuus-geopendDonderdag 22 november is het nieuwe gezondheidscentrum in St.-Annaparochie door burgemeester Marga Waanders officieel geopend. Tevens kon  men bekijken wat de negen maanden durende verbouwing van het voormalige gemeentehuis van het Bildt voor fraais heeft opgeleverd. We hebben over  die metamorfose en de totstandkoming daarvan in deze krant vorige maand uitgebreid bericht.

In het centrum, waartoe de eerste aanzet werd gegeven door de fysiotherapeuten Alle Sterk en Lyze Feitsma, zijn op dit moment gevestigd de dokterspraktijk, praktijken voor fysiotherapie, voor mondhygieniste, verloskundige en diëtist, terwijl ook het gebiedsteam van de gemeente er onderdak  heeft gevonden.
Huisarts Paul Bögels gaf in zijn toespraak een inkijkje in de sterk veranderende wereld van de eerstelijns zorg, waarin men bijvoorbeeld te maken heeft heeft met overheveling van taken van het ziekenhuis naar de huisarts. Bij het toekomst bestendig maken van de praktijk is door de ruime opzet van het  centrum ook duidelijk ingespeeld op het feit dat artsen steeds meer parttime willen gaan werken, waardoor er meer ruimte nodig is. Bögels vertelde dat 25% van de huisartsen in de nabije toekomst met pensioen zal gaan.
En de vervangers van die oude garde moet een goed geoutilleerde werkomgeving geboden kunnen worden. Dat dat hier wel goed zit lieten dokter Anneke Bögels en Lyze Feitsma het grote aantal aanwezigen zien door middel van dia’s  van het hele verbouwingsproces van negen maanden.

Bildtse Post