Gewassenveld 50 tinten groen gesloten

Na 5,5 maand en 10.000 bezoekers is begin oktober de vlag gestreken op het gewassenveld 50 tinten groen aan de Oudebildtdijk. Twee van ’boer Piet’s’ trouwe vrijwilligers hebben de vlag op het veld gestreken. Daarmee is een einde gekomen aan het gewassenveld dat vanaf 20 april open was voor publiek.

Piet Hoekstra: ”We kunnen nu in alle rust en met een goed gevoel de laatste gewassen oogsten. We hebben de laatste boekweit opgeruimd en de  geweldige oogst van de sojabonen thuis gehaald.
De vezelhennep en de snijmais zijn van het veld gehaald en de lelies opgezocht.” Het project Potatoes go Wild stopt nog niet. Piet Hoekstra gaat nu weer gewas en zaden klaarmaken voor de tentoonstelling Kûnstsinnige Eerappels in het Natuurmuseum  Fryslân, die 12 oktober werd geopend. Piet en zijn vrijwilligers hebben de aanlegsteiger en de fietsenstalling verwijderd en de borden aan de weg   opgeruimd.
Zo komt er een einde aan het prachtige project waar mensen konden zien (en proeven) hoe voedsel naast het huis kan groeien en hoe  boeren zich inspannen voor een duurzame landbouw.
Meer dan 10.000 bezoekers kwamen genieten van het mooie veld en een praatje maken met Piet die vele mensen heeft geleerd hoe de diverse oude en nieuwe gewassen en vergeten groente groeien.

Bildtse Post