Veel publiek op zonovergoten Stannemet

1820-stannemet-1Het weer kon simpelweg niet beter: een zonovergoten Stannemet 2018 trok de afgelopen dagen flink wat publiek. Met de warme temperatuur was een prachtige ’met’ eigenlijk al gegarandeerd.

De diverse kaats- en spelmiddagen werden goed bezocht. Dat gold ook voor de Klaailand-games. Veel mensen wisten de tent ’s avonds te vinden met muziek van  o.a. de Suskes, Exposure en Butterfly. Nieuw was dit jaar het Wild West Bildt Best feest.
Voor de leukst verkleedde bezoeker stond een heuse auto klaar, aangeboden  door Janko de Vries. De winnaar, Jelte de Vries, mocht de oranje bak mee naar huis rijden.
Lammetsymet was zoals gebruikelijk gezellig druk. Wat opviel was dat  vooral onder de mensen van buiten het Bildt de Stannebuurtster markt gewaardeerd werd. ”Wij wisten niet dat jullie hier zo’n leuke markt hebben!”
Het voltallige college van B. en W. maakte van de nood een deugd door hun wekelijkse vergadering in St.-Anna te houden, zodat ze daarna een gang over de Lammetsymet konden  maken.
Foto boven: Jan de Vries maakte op Lammetsymet, verkleed als Van Haren, reclame voor het openluchtspel ’Altyd Seumer’, dat later dit jaar wordt opgevoerd.
1820-jelte-de-vries-bij-gewonnen-auto
Jelte de Vries (l.) bij zijn gewonnen auto.
1820-klaailand-games
twee beelden van de Klaailand-games.
1820-spelletjesmiddag
spelletjesmiddag  voor de jeugd, 
(foto’s: Jan Bonefaas)
1820-stannemet-2
Met ’n biertsy d’rbij tegaar even op ’e raad, in de son, tidens Stannemet. Wat wille je nag meer?

Bildtse Post