Veel sport, spel en muziek op Stannemet

1819-stannemet-2018We schreven het vorig jaar al: in het begin van de lente voelt iedere Stannebuurtster de kermiskriebel in de buik! Gelukkig is het al weer bijna zo ver. De Stannemet is dit jaar van vrijdag 11 mei t/m dinsdag 15 mei, in verband met de pinksterdagen een week eerder dan gebruikelijk. De kermiscommissie start rond november al met de eerste voorbereidingen en ook dit jaar is het weer gelukt een mooi programma samen te stellen.

Op het parkeerterrein van de Waaie komt weer een groot lunapark met diverse attracties waaronder uiteraard de botsauto’s en de zweefmolen. Het zal passen en meten  worden maar dit jaar komen er zelfs twee nieuwe attracties bij. De kermis start vrijdagmiddag vanaf 14.00 uur en is de gehele Stannemet ’s middags en ’s avonds open, op  dinsdag al vanaf 10.00 uur.
De jeugd van 5 tot 12 jaar kan vrijdagmiddag om 15.30 uur meedoen aan de playbackshow in de tent naast het kaatsveld. Vrijdagavond om 19.30 uur start het 35+  voetbaltoernooi (voor dames en heren), diverse teams uit de regio zullen strijden voor het hoogste punten aantal. Op de andere velden van de Waaie nog meer strijdende teams tijdens de Bildtse Klaailand games waarbij kracht, doorzettingsvermogen en plezier centraal staan.
De vrijdag wordt afgesloten in de tent met feestmuziek van De Suskes en de Crazydicks waarbij zeker vermeld moet worden dat de toegang deze avond weer geheel gratis is en het zeker weten een gezellige boel gaat worden.
De zaterdagochtend en middag staan in het teken van de kaatssport met om 9.00 uur de jeugdkaatspartij en om 12.00 uur de seniorendorpspartij. Publiek bij het kaatsten is zeer welkom. Zaterdagavond is het groot feest in de tent met de coverband Exposure. Entree voor deze avond is voor 22.00 uur 7,50 euro, na 22.00 is de entree 12,50 euro. Er is geen minimum leeftijd, het meenemen van een geldig ID is verplicht.
Een vaste waarde op de zondag vanaf 11.00 uur is de hoofdklasse kaatspartij v.f. deze partij trekt bezoekers uit heel Friesland. Op het voetbalveld zal om 14.00 uur de wedstrijd VV St.-Anna 1 - LSC 1890 1 gespeeld worden. Gezamenlijke entree is 4,- euro. Vanaf 16.00 uur  speelt stemmingsorkest Butterfly in de tent.
Traditioneel vinden de kinderspelen op de maandagochtend plaats, voor de jongste kinderen is er een toneelvoorstelling in de kantine van de Waaie. Voor de invulling van de  maandagavond is er sinds dit jaar een nieuwe commissie actief. In de tent zal de thema avond: Wild West - Bildt Best plaatsvinden met muziek van de band Hotstop en dj R-Win. Stoere cowboys kunnen laten zien hoe lang zij op een rodeostier kunnen zitten en de best verklede bezoeker maakt kans op een auto. Dit feest start om 20.00 uur in de  tent, toegang is gratis, ID verplicht.
Sinds jaar en dag staat de kermisdinsdag in het teken van de Lammetsymet braderie. De ruim 100 stands met zeer uiteenlopende producten en diensten zorgen voor een  gezellige en drukke markt in de van Harenstraat. In de (indien nodig verwarmde) tent op de hoek optredens van Hein Jaap Hilarides & Hendrik Elings en zanger John Brouwer. De markt is van 10.00 uur tot 16.00 uur en het feest in de tent gaat door tot ongeveer 17.30 uur.
Voor meer informatie en de huisregels van de Stannemet kunt u kijken op stannemet.nl. Organisatie Stannemet

Bildtse Post