Inzamelingsactie voor AED in St.-Annaparochie

Jitze Lautenbach is een inzamelingsactie begonnen om voor het oosten van St.- Annaparochie een AED aan te schaffen. De Stannebuurtster moet in mei € 2681 bijeen brengen; Philips sponsort Lautenbach’s actie met € 1000.

Per week krijgen zo’n 300 mensen in Nederland buiten het ziekenhuis een hartstilstand. Met een AEDapparaat kunnen levens worden gered. Hoe sneller de AED wordt  ingezet, hoe groter de kans dat iemand een hartstilstand overleeft. Lautenbach kan zelf een AED bedienen, en zit in een ’AED groep’ van mensen die bij een hartstilstand een berichtje krijgen.
Hij maakte zelf onlangs mee hoe er in sporthal de Bildtse Slag iemand op deze manier werd gered. In St.-Annaparochie zijn diverse AED’s, zoals bij Albert  Heijn. Na sluitingstijd is deze echter niet meer bereikbaar. Lautenbach denkt dat ’zijn’ AED grofweg gebruikt kan worden voor het gebied tussen de Warmoesstraat, Van  Harenstraat en Nassaustraat.
Gistermiddag hadden 18 supporters al € 1612 bijeen gebracht, waaronder € 1000 van Philips. De Stannebuurtster heeft nog 24 dagen om op de benodigde € 2681 te komen.  Doneren kan via buurtaed.nl/projects/ nassaustraat.

Bildtse Post