Speeltuin Hoogpad verplaatst en vernieuwd

1819-huidige-speelplaats-bij-hoogpadDe speeltuin bij het Hoogpad in St.-Annaparochie wordt verplaatst. De nieuwe locatie wordt de hoek van het Hoogpad en de Keeg, en er komen verschillende nieuwe  speeltoestellen te staan. Gemeente Waadhoeke wil € 15.302 uittrekken voor de verhuizing van de speeltuin.

Plaatselijk Belang St.-Annaparochie had hiervoor een aanvraag bij de gemeente ingediend. De totale kosten van het project bedragen zo’n € 32.000. Wonen Noordwest  Friesland draagt € 6000 bij aan het plan, en er zou ruim € 5000 zijn toegezegd uit fondsen. Door zelfwerkzaamheden van Plaatselijk Belang en de bewoners kan het project bekostigd worden.
De speeltuin aan het Hoogpad is volgens Plaatselijk Belang door zijn ligging praktisch onvindbaar. De speeltoestellen zijn verouderd en verroest. Daarnaast wordt de plek omsloten door woningen. Op de nieuwe plek, zo wordt verwacht, zullen meer kinderen naar hartenlust kunnen spelen. Naast speeltuin moet het ook een ontmoetingsplek voor  omwonenden worden. Zo komt er een picknicktafel, die gemaakt wordt door leerlingen van Campus Middelsee.
Bewoners zullen zelf zachte ’doorgroeimatten’ in de speeltuin leggen. De omwonenden gaven eerder al blijk van betrokkenheid bij het project: een enquête over de toekomst van de speeltuin leverde een respons van 88% op. Gemeente Waadhoeke wil het project,  ook vanwege de bewonerparticipatie, met € 15.302 belonen. De gemeenteraad neemt hier op 17 mei een besluit over.
Bij de foto: De huidige speeltuin bij het Hoogpad.

Bildtse Post