Gewassenveld ‘50 tinten groen’ geopend

1817-gewassenveld-50-tinten-groen-geopendVrijdagmiddag werd aan de Oudebildtdijk boven St.-Jacob het gewassenveld ’50 tinten groen’ geopend.

Voordat gedeputeerde Johannes Kramer samen met leerlingen van Nordwin het veld openden, werd begonnen met een minuut stilte wegens het overlijden van  Piet Marra (63). Het gewassenveld is vooral een project van Piet Hoekstra.
Op zijn land groeien en bloeien dit jaar ruim vijftig gewassen. Hij verzamelde alle zaden  zelf. Hoekstra wil met het gewassenveld ook laten zien hoe divers de landbouw hier kan zijn, en dat niet alles uit het buitenland hoeft te worden geïmporteerd.
Zo groeit er nu ook soja op zijn land. Bij het gewassenveld is een bezoekerscentrum ingericht. Studenten verlenen daarbij ook hun medewerking. Tot september worden er bij het veld rondleidingen gegeven.
Meer informatie daarover kan door te mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bildtse Post