Ulbe verruilt vak Techniek voor Dienstverlening

1817-dienstverlening-en-producten-bij-ulbeDe afgelopen week stond bij csg Ulbe van Houten voor de laatste keer het examen voor het vak Technologie op het programma. Na zes jaren intersectoraal lesgeven is de Ulbe gestopt met het aanbieden van het vak. Dienstverlening & Producten wordt de opvolger.

De school was op zoek naar een vak dat nog beter aansluit bij de wensen van leerlingen, vervolgopleidingen en het bedrijfsleven. Directeur Eelco Bruinsma: “Met  het kiezen voor het vak Dienstverlening & Producten in de theoretische leerweg kunnen we leerlingen uitdagende keuzedelen aanbieden. Met dit lesprogramma  kunnen we ze naast uitdagend onderwijs ook helpen met een betere vervolgstudie.”
Naast het verplichte gedeelte - waarbij de nadruk ligt op werken met ict en het office-pakket - kunnen leerlingen gerichter kiezen voor een keuzedeel dat aansluit bij  hun persoonlijke interesse. Denk hierbij onder andere aan 3D tekenen en printen, gamedesign maar ook sport & bewegen. Volgend schooljaar komt hier ook  fotografie bij. Hiervoor zijn diverse professionele fototoestellen aangeschaft waar de leerlingen mee aan de slag kunnen.
Het vak Dienstverlening & Producten is in klas drie van de theoretische leerweg een verplicht vak. Na de overgang naar klas vier kan hier een keuze voor worden  gemaakt en doen ze hier landelijk examen in.
Op de foto de allerlaatste leerlingen die afstuderen voor het vak Technologie. Helaas ontbreken er een paar leerlingen in verband met examentraining. Nu nog in spanning afwachten op de examenuitslag.

Bildtse Post