Internetoproep brengt winnares laatste Elfstedentocht naar obs ’t Fonnemint

1815-klasina-seinstraVrijdagmiddag 6 april bracht Klasina Seinstra een bezoek aan groep 7 en 8 van o.b.s. ’t Fonnemint te St.-Annaparochie. De school had tijdens de Fryske dagen,   die in het teken stonden van de wereldberoemde Alvestêdetocht, een oproep aan Frysktalige elfstedengangers (schaats, fiets, surf of een andere sport) gedaan om hun elfsteden-verhalen te komen vertellen aan de kinderen van de school.

Verschillende elfstedentocht sporters uit St.-Annaparochie kwamen tijdens de Fryske dagen hun verhaal delen met de kinderen. Tot slot was de beurt aan Klasina  Seinstra; de vrouwelijk winnaar van de laatste Alvestêdetocht.
Spannend en vol verbeelding vertelde zij in het Frysk over onder andere haar samenwerking met de mannelijke schaatsers tijdens de tocht der tochten en haar  laatste meters in de sprint over de finish op de Bonkefeart. Als dank voor haar medewerking aan de Fryske dagen kreeg ze de toepasselijke Bildtse spreuk “Eerst  lere, dan kinne en dan de priis winne” op een tegeltje mee naar huis.

Bildtse Post