Molkerei maakt geitenbier

1810-nieuw-bier-weibokVier Friese brouwers en de Bildtse geitenkaasmaker De Molkerei hebben samen een nieuw streekbier ontwikkeld. Het bier, de Weibok, is gebrouwen met geitenwei. De introductie vindt plaats op 10 maart op het Lentebierfestival in de Harmonie te Leeuwarden.

Het initiatief voor de ontwikkeling komt van Els en Hedy Hartog, geitenkaasmaaksters van de Molkerei uit St.-Annaparochie. Zij zochten opties om de wei - een restproduct van kaasmaken - een nuttige bestemming te geven.
Vier Friese brouwerijen verenigd onder de naam Klaverke Bier pakten de handschoen op en ontwikkelden het recept. Dit recept hield onder meer in dat de Molkerei een ontromer aanschafte om de wei te kunnen ontdoen van vetten. Met als positieve resultaat: bier én nog meer toepassingen voor de wei. De weibok  is een bier van het type meibok.
Op het Pint Lentebierfestival (10 maart in de Harmonie te Leeuwarden) kunnen bierliefhebbers voor het eerst kennismaken met  et resultaat. Klaverke Bier is van plan elk jaar een special uit te brengen met een regionale vijfde bierbranche-vreemde partij. Weibok is de eerste vrucht van deze samenwerking.

Bildtse Post