Opening AZC Repair Café enthousiast ontvangen

1807-opening-azc-repair-caféSinds vrijdag heeft het AZC St.-Annaparochie zijn eigen Repair Café. Een slechtwerkende stofzuiger was het eerste apparaat dat er een tweede leven kreeg. Nadat twee handige bewoners van het asielzoekerscentrum de stofzuiger onder handen hadden genomen, zoog hij weer als vanouds.

De organistoren van het AZC hadden er alles aan gedaan om van de opening van het eerste Repair Café in St.-Annaparochie een succes te maken. Toen om 10.00  uur de deuren open gingen, werden de eerste bezoekers hartelijk welkom geheten en getrakteerd op verse koffie en heerlijke zelfgebakken lekkernijen. Mirjam Aloserij van het AZC is tevreden over de opkomst tijdens de eerste bijeenkomst van het het Repair Café. Toen even na 12.00 uur de tijd erop zat, waren twee stofzuigers gerepareerd.
Ook was er een begin gemaakt met de reparatie van een computerprinter en had een winterjas weer een nieuwe knoop gekregen. Met het initiatief wordt niet alleen een positieve bijdrage geleverd aanhet terugdringen van het onnodig weggooien van allerhande zaken, maar het is ook een leuke manier om met elkaar in contact te komen en samen te werken. Vrijwilligers en bezoekers kijken met plezier terug op de eerste bijeenkomst.
Het Repair Café is voortaan iedere tweede vrijdag van  de maand van 10.00 tot 12.00 uur geopend. De eerstvolgende keer is dus op vrijdag 9 maart. De organisatoren hebben er vertrouwen in dat steeds meer mensen  met spullen waaraan iets mankeert, de weg naar het AZC zullen weten te vinden. Maar als je niets te repareren hebt, ben je natuurlijk ook welkom. Er wordt nog gezocht naar handige mensen die als vrijwilliger mee willen werken aan het succes van het Repair Café in St.-Annaparochie.
Belangstellenden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.." target="_blank">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bildtse Post