Campus Middelsee haalt 7500 euro op voor hulphond Stijn

1804-klas-3t1-haalt-7500-euro-op-voor-hulphond-stijnVorig jaar organiseerde de Campus Middelsee voor de tweede keer een kerstmarkt. Op vrijdag 15 december was de gehele school omgetoverd tot een gezellige markt. De opbrengst – liefst € 7500 – ging geheel naar de 13-jarige Stijn Douma uit Marrum, die een hulphond nodig heeft om goed te kunnen functioneren.

Leerlingen en personeel van de gehele school – CSG Ulbe van Houten – PJ de Foorakker en de ISK - verkochten zelfgemaakte kerstproducten en gedoneerde artikelen voor dit goede doel. Daarnaast verbleef klas 3T1 een hele nacht op school en liet zich sponsoren.
Zij verzamelden alleen al € 1300 voor het goede doel. Stijn werd zeven jaar geleden door een mug gebeten, en liep hierbij een levensgevaarlijke infectie op. Bij de operatie die hierop volgde is door een misser  blijvende hersenschade ontstaan, waardoor hij zware epilepsie heeft.
Een hulphond voelt een halfuur van tevoren aan wanneer Stijn een aanval krijgt. Het  opleiden van een hond kost echter veel geld.

Bildtse Post