Labrador Jody bezorgt Bildtse Post bij baasje

1735-labrador-jody-haalt-de-bildtse-postToen ik als vakantiebezorger van de Bildtse Post afgelopen week met een stapel BP’s in de hand bij het huis van Pieter Hofstee aan de Leijesterstreek op Ouwe-Syl arriveerde, zag ik iets opmerkelijks. Een niet alledaags schouwspel, wat een vermelding in de Bildtse Post verdient.

Door Bertus Dijkstra - Ouwe-Sylster Pieter Hofstee is woensdagmiddag - met de hond aan zijn zijde - druk bezig met schilderswerkzaamheden aan zijn woning. Wanneer ik hem de Bildtse Post wil overhandigen, komt de 5 jaar oude zwarte Belgische labrador tussen beiden. Niet om me angst aan te jagen, zoals veel honden dat bij fietsen met grote fietstassen  doen, integendeel. Teef Jody is op een bijzondere missie.
Jody blijkt namelijk het verlengstuk tussen de krantenbezorger en haar baasje. Heel voorzichtig neemt Jody de BP in haar bek en levert het Bildtse nieuws vervolgens keurig ongeschonden af bij de heer des huizes. Als beloning krijgt de nieuwsbrenger een lekkere versnapering. ”De hond leest nog net geen krant, maar haalt deze wel voor ons uit de  brievenbus, of zoals vandaag bij de bezorger op”, zo weet Hofstee. Een fraai schouwspel van een bijzondere Bildtse Post bezorger.
Bij de foto: Labrador Jody heeft net de Bildtse Post ontvangen, die ze vervolgens binnen brengt. (Bertus Dijkstra)

Bildtse Post