Rabo-geld voor Bildtse verenigingen

Het Rabobank Coöperatiefonds heeft ook dit jaar weer duizenden euro’s uitgekeerd aan initiatieven van Bildtse clubs en verenigingen. Zo krijgen diverse scholen en ook de Groate Kerk geld om hun wensen in praktijk te brengen.

Tot 1 juni konden aanvragen voor het Rabobank Coöperatiefonds worden ingestuurd. Er kwamen in totaal 100 aanvragen binnen. In totaal ontvangen 58 projecten een bijdrage uit het fonds –  dat € 76.000 uitkeerde – met daarbij zeven projecten op of dichtbij het Bildt. Een overzicht.
Cbc De Wizebeam uit Minnertsga krijgt € 1500 voor het realiseren van een openbaar toegankelijke speelplek. De Bildtse Energiecoöperatie krijgt € 1000 voor hun zonnepanelenproject. Obs ’t Fonnemint uit St.-Annaparochie ontvangt € 1000 voor het creëren van een centrale ontmoetingsplaats. 
Samenwerkingsschool De Syl op Ouwe-Syl krijgt € 500 om een kookvoorziening te realiseren. Plaatselijk Belang Nij Altoenae kan aan de slag met de aanleg van een sportkooi, met een  bijdrage van de bank van € 1500. Stichting Kultureel Sintrum de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie krijgt € 1000 voor het verbeteren, vergroten en beveiligen van het podium. Dorpshuis Ons Gebouw in Alde Leie krijgt voor een ’update’ van het onderkomen € 750.

Bildtse Post