Geen boete maar ’strafijs’ op Ouwe-Syl voor ’vurende’ jeugd

1731-strafijs-1Jongens moeten weer ruimte krijgen om te kunnen ravotten en stoeien. Dat is volgens Stichting Ideële Reclame (SIRE) hard nodig en goed voor de ontwikkeling en prestaties op school. Een watergevecht past perfect in het plaatje van SIRE, maar komt - zo bleek zaterdag op Ouwe-Syl - ook de surveillerende politie goed van pas.

Door Bertus Dijkstra - De zomervakantie is begonnen, het is een mooie dag en het voetbalseizoen is nog ver weg. Wat doe je dan, dacht een zevental jonge knapen en twee meiden op Ouwe-Syl. Jawel, je begint een watergevecht. Op de Van Albadaweg wordt druk met waterpistolen op elkaar geschoten, prachtig vertier met veel plezier. Wanneer een toevallig  passerende politiewagen nadert, worden de emmers water en de pistolen in de aanslag genomen en wordt het ’vuur’ geopend.
De auto met daarin de gezagsdragers krijgt de volle laag. Abrupt stopt de politiewagen en wanneer de agenten uitstappen, slaat ook bij de stoere knapen en meiden de schrik toe. Oeps, nu hebben we een probleem… De reactie is echter niet wat het negental had verwacht. ”De politiewagen kan wel een wasbeurtje gebruiken, dus mogen de kinderen de auto legaal van boven tot onder natspuiten en schoonmaken”, zo laat oom agent weten.
Ook de agenten steken de handen uit de mouwen, met de tuinslang wordt de finishing touch gedaan. Als beloning krijgen de kinderen niet de eerder gevreesde boete, nee na de schoonmaakbeurt wordt het schoonmaakteam getrakteerd op een heerlijk koel ijsje. Hoe cool kan de politie zijn?
1731-strafijs-2

1731-strafijs-3

1731-strafijs-4

Bildtse Post