Toverbal neemt afscheid van meester Kooistra

1729-afscheid-meester-kooistraOp 12 juli heeft Rinze Kooistra afscheid genomen als leerkracht en coördinator van NT2 school De Toverbal te St.-Annaparochie. Kooistra gaat met vervroegd pensioen, na meer dan 40 jaar in het onderwijs in de gemeente het Bildt te hebben gezeten.

De laatste 15 jaar van zijn onderwijscarrière heeft Rinze zich volledig ingezet voor het NT2 onderwijs op Obs De Toverbal. Meester Rinze, die samen met zijn vrouw Tjitske van huis werd  opgehaald met een Rolls-Royce, werd deze dag flink in het zonnetje gezet.
Op het schoolplein werd een nieuw naambord onthuld met de naam ”Meester Rinzeplein”. Daarna werd meester Rinze verrast met een heus goocheloptreden door zijn collega’s. Rinze is namelijk een groot liefhebber van goochelen en heeft tijdens zijn tijd op De Toverbal menige goocheltrucs aan de kinderen laten zien. 
Daarna werden de leerlingen verblijd met een vakkundige goochelshow van Huub Cooijmans. Rinze had aangegeven zijn afscheid graag op deze wijze te willen vieren met de kinderen.
Voor de volwassenen was er op de namiddag een gezellige afscheidsreceptie op school. ’s Avonds werd het afscheid afgesloten tijdens een etentje in collegiale kring bij Het Graauwe Paard op Oudebildtzijl. De collega’s zullen zijn nauwgezetheid, humor en opgewektheid zeker gaan missen.

Bildtse Post