Sybe Joostema in mei en juni tijdelijk hoofdredacteur van de Bildtse Post

1717-sybe-joostemaMediaState Minnertsga van de journalist Sybe Joostema uit Minnertsga gaat de komende maanden de redactie doen van de Bildtse Post, in de periode dat hoofdredacteur Gerard de Jong in San Sebastian verblijft voor een verdieping van zijn schrijfloopbaan.

De Friese jury van Oare Wurden/ Other Words sjury fan Oare Wurden / Other Words, een Europees uitwisselingsprogramma voor schrijvers in kleine talen, heeft De Jong namelijk  uitgekozen om twee maanden in de Baskische stad San Sebastián te verblijven en tegelijkertijd te schrijven in het Bildts.
In die periode doet Joostema vanuit MediaState het redactionele werk. Opmaakredactie en acquisitie bij de Bildtse Post blijven hetzelfde. Joostema is bekend als journalist. ”Ik ken de regio goed, en heb veel waardering voor de Bildtse Post, die het ’Bildts aigene’ een mooi podium biedt.”
Joostema wordt bij zijn werk ondersteund door taalinstelling BildtTaal, die als geen ander de taal kennen en borgen. Joostema werkt al sinds ’85 in de dagbladjournalistiek, vanaf de periode 2003-2005 zette hij het pers- en productiebedrijf Media- State op om naast de journalistiek voor diverse media inzetbaar te zijn en ook culturele producties op te kunnen zetten. Hij schrijft verhalen en scripts voor series en voorstellingen, zoals BAUCK!

Bildtse Post