'Pannenkoekenkerk' Struverij noodgedwongen te koop

1516-pannenkoekenkerk-de-struverij‘Myn fak útoefene, dat gaat niet meer’ - Pannenkoekenkerk de Struverij in St.-Annaparochie staat te koop. Eigenaar Paul Feenstra, die in 2013 met het nieuwe restaurant begon, ziet zich om medische redenen genoodzaakt zijn zaak te verkopen.

Door Gerard de Jong - In 2013 begon Feenstra de Struverij in de voormalige doopsgezinde kerk in St.-Anna. Nog datzelfde jaar ontving hij de aanmoedigingsprijs voor Bildtse ondernemers van gemeente het Bildt. Nog geen twee jaar later staat de zaak te koop: Een zenuwaandoening in zijn linkerhand maakt het hem onmogelijk om nog met dienbladen en  borden te lopen.
‘Niks foor mij’ -  Twee operaties en diverse therapeuten hebben niet opgeleverd. Na de laatste operatie, in februari dit jaar, werd het alleen maar erger. “Dan kin ik wel een annimme om myn werk doen te laten, maar dan sit ik sels alleen achter in de saak. Dat is niks foor mij. ’t Is heel spitig, maar dut is ’t beste soa,” aldus Feenstra. Hij had al jarenlang last van zijn hand. “Maar je late je niet kinne, en ’t gong ok nag wel. Ant forig jaar, doe worde ’t slimmer.” Toch is Feenstra de eerste om het ‘leed’ te relativeren. “Ik waar lessen nag bij de therapeut, en at je sien hoe slim anderen d’r an toe binne, dan dink ik: dan fâlt ’t bij mij allegaar met, wer klaag ik over? Ik bin sônd, ’t is ok niet soa dat ik niks meer met die hând kin. Maar myn fak útoefene, dat gaat nou krekt niet meer.”
‘Reaksys overdonderend’ - Vorige week hakte hij samen met zijn vrouw Agaath de knoop door. Hij maakte het besluit zaterdagavond op facebook bekend, om ‘roddels en wilde verhalen’ voor te zijn. Hij werd direct bedolven onder steunbetuigingen. “Dat is overdonderend, echt fantastys om te sien dat mînsen soa metleve. Je worre súvver ferlegen fan soafeul andacht en goeie wînsen.”
‘Nij avontuur’ - Het restaurant blijft gewoon open. “Wy hewwe ekstra perseneel antrokken. Ik skarrel d’r sels nag wel wat om, maar wil ok gyneen foor de foeten lope.” Ondanks het moeilijke besluit kijkt Feenstra – voor de Struverij de uitbater van mfc Ons Huis – alweer voorzichtig vooruit. “D’r komt fast weer ’n nij avontuur op myn pâd. Of wy bedinke sels weer wat. Der bin ik fan overtuugd.”

 

 

Bildtse Post