Veel publiek op zonovergoten Stannemet

1820-stannemet-1Het weer kon simpelweg niet beter: een zonovergoten Stannemet 2018 trok de afgelopen dagen flink wat publiek. Met de warme temperatuur was een prachtige ’met’ eigenlijk al gegarandeerd.

Portret René Tweehuysen in National Portrait Gallery Londen

1819-portret-rené-tweehuysenEen portret geschilderd door kunstschilder René Tweehuysen uit Oudebildtzijl is geselecteerd voor deelname aan de tentoonstelling van de BP Portrait Award 2018. In de  zomermaanden van 2018 wordt het portret van zijn zoon Finn, met 47 mede-geselecteerden, tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Londen.

Doden herdacht in St.-Jacob

1819-dodenherdenking-st-jacobVrijdag 4 mei werd in het hele land stilgestaan bij verzet en de verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog, het thema dit jaar van de Nationale Dodenherdenking. In St.-Jacobiparochie werd zoals gebruikelijk verzameld bij het oorlogsmonument. Leerlingen van de Fierljepper lazen gedichten voor en legden bloemen bij de elf graven van oorlogsslachtoffers op de begraafplaats van het dorp.

Veel sport, spel en muziek op Stannemet

1819-stannemet-2018We schreven het vorig jaar al: in het begin van de lente voelt iedere Stannebuurtster de kermiskriebel in de buik! Gelukkig is het al weer bijna zo ver. De Stannemet is dit jaar van vrijdag 11 mei t/m dinsdag 15 mei, in verband met de pinksterdagen een week eerder dan gebruikelijk. De kermiscommissie start rond november al met de eerste voorbereidingen en ook dit jaar is het weer gelukt een mooi programma samen te stellen.

Inzamelingsactie voor AED in St.-Annaparochie

Jitze Lautenbach is een inzamelingsactie begonnen om voor het oosten van St.- Annaparochie een AED aan te schaffen. De Stannebuurtster moet in mei € 2681 bijeen brengen; Philips sponsort Lautenbach’s actie met € 1000.

Speeltuin Hoogpad verplaatst en vernieuwd

1819-huidige-speelplaats-bij-hoogpadDe speeltuin bij het Hoogpad in St.-Annaparochie wordt verplaatst. De nieuwe locatie wordt de hoek van het Hoogpad en de Keeg, en er komen verschillende nieuwe  speeltoestellen te staan. Gemeente Waadhoeke wil € 15.302 uittrekken voor de verhuizing van de speeltuin.

Meerkoetjes onder moeder’s rok

1819-meerkoetjes-geborenHet is weer lente en alle vogels leggen een ei en broeden nieuw leven uit.

Tulpenvelden in bloei

1818-tulpenvelden-in-bloeiLangs de Oude- en Nieuwebildtdijk staan momenteel weer enkele tulpenvelden in volle bloei. Ingrid van Ek legde de bloemenpracht tegen een typisch Bildts decor mooi vast. (foto: Ingrid van Ek)

Attentiestenen leiden wandelaar langs historie St.-Anna

1818-cuperus-en-ferwerda-onthullen-attentiesteenMet de onthulling van een attentiesteen over de geschiedenis van het pand van firma Plat - het voormalig Ons Huis - werd op Koningsdag het  historisch project met bijbehorende dorpswandeling door St.-Anna onthuld. De zestien stenen leiden de wandelaar langs de  geschiedenis van het dorp.

Open dagen Bunker Koehoal op 5 en 6 mei

1818-bunkerdagen-koehoalIn de enig overgebleven bunker langs de zeedijk, hier in Koehoal onder Tzummarum, organiseert de Stichting Bunker Koehoal op zaterdag 5  mei en zondag 6 mei haar jaarlijkse bunkerdagen. U kunt dan van 11.00 tot 17.00 de tentoonstelling “Opdat we niet vergeten” bekijken.

Bildtse Post