Útslag ferkiezings bij Even Bildts

Woensdegaven wort de útslag fan de provinsjale- en waterskapsferkiezings bekind maakt in ’t provînsyhuus. Even Bildts is d’r bij want wij binne benijd hoe’t dat ôfloopt foor de Bildtse kandidaten. Wij hore hur eerste reäksys saterdeg in de útsinding fan Even Bildts.

Sportvisie Ouwe-Syl ’te ambitieus’ voor Waadhoeke

Het is geen alledaags verwijt: de sportvisie van dorpsbelang Ouwe-Syl is wat het college van Waadhoeke betreft té ambitieus. Alleen een ”afgeslankt”  plan heeft kans van slagen, zo zei wethouder Caroline de Pee donderdag, die op de rem trapte. Dorpsbelang Ouwe-Syl wil snel met de gemeente in gesprek.

Ook VVD wil vervolg opknapproject Bildtdijken

VVD Waadhoeke wil dat het opknappen van vervallen woningen aan de Bildtdijken ook na 2020 doorgaat. Raadslid Joke Osinga pleitte hiervoor tijdens de raadsvergadering donderdag.

Gezonde lollies van verse frambozen

1912-keuzedeel-candy-for-youLeerlingen voor het vak dienstverlening & producten van csg Ulbe van Houten hielden zich de afgelopen lesweken bezig met de zogenaamde  keuzedelen. Na het afronden van ’basiskennis’ op het betreffende keuzedeel konden ze aan de slag met de praktijk.

Waadhoeke zet Bildtse sloep te koop

Gemeente Waadhoeke doet de sloep die gemeente het Bildt in 2014 aankocht om de Elfstedenvaarroute te promoten in de uitverkoop. De boot wordt nauwelijks gebruikt.

Kandidaten realistisch bij verkiezingsdebat in St.-Jacob

1911-statenleden-in-debat-1Het dorp zal het zelf moeten doen - De provincie kan ondersteunen en stimuleren, maar echte verandering moet toch uit een dorp zelf komen. Dat was de ontnuchterende maar realistische conclusie maandagavond in het nieuwe mfc ’t Beerdhuus in St.-Jacob, waar acht (kandidaat-)Statenleden met elkaar in debat gingen voorafgaand aan de verkiezingen van woensdag 20 maart.

Terminaal zieke Tine bezoekt nog één keer ’t Bildt

1911-terminaal-zieke-tine-bezoekt-nog-één-keer-t-bildtHet was haar grootste, en laatste, wens: nog één keer terug naar het Bildt. De terminaal zieke Tine Herrema (92) uit Nieuwe Niedorp kon maandag 25 februari dankzij Stichting Ambulance Wens haar geboortegrond bezoeken en haar vriendinnen van vroeger ontmoeten. Omringd door familie werd Tryntsy  ’Tine’ Herrema ’s ochtends in haar woonplaats in Noord-Holland opgehaald door Stichting Ambulance Wens. 

Proefvakken nieuwe dijkbekleding tussen Westhoek en Zwarte Haan

Wetterskip Fryslân gaat negen proefvakken op de Waddenzeedijk tussen Westhoek en Zwarte Haan gebruiken om een innovatieve asfaltbekleding te testen.

Ulbe en Piter Jelles verder als ’Campus Middelsee’

Csg Ulbe van Houten en osg Piter Jelles de Foorakker gaan vanaf de zomer verder als één school, Campus Middelsee. De leerlingen van beide scholen  komen bij elkaar in de klas en zullen het onderwijssysteem van de Ulbe gaan volgen. Een complete scholenfusie is het niet: achter de schermen blijven beide scholen zelfstandig. Eelco Bruinsma, nu directeur van de Ulbe, wordt de directeur van de nieuwe samenwerkingsschool.

Superkeuken SWS De Syl geopend

1910-superkeuken-ouwe-syl kleur-2Vrijdag 1 maart is de nieuwe keuken in SWS De Syl officieel in gebruik genomen. Onder toeziend oog van dertig genodigden en belangstellenden opende wethouder Boukje Tol - met het doorknippen van een met keukengerei behangen koord - het nieuwe oogappeltje van de school en de Sylster dorpsgemeenschap.

Bildtse Post