Lening Waadhoeke voor huisarts Minnertsga € 50.000 niet genoeg

‘De leefberens fan ús doarp stiet op it spul’ - Minnertsga kan een lening van € 50.000 tegemoet zien.Daarmee moet de uitbreiding  van dorpshuis de Doarpsfinne bekostigd worden, zodat de huisarts in het dorp kan blijven. Maar Plaatselijk Belang Minnertsga had een subsidie gevraagd. Een lening hebben ze niks aan, zo klinkt  het. Het gaat er om spannen of het dorp de huisarts kan behouden. 

Levensgroot beeld van Klaine Keizer op Ouwe-Syl

1821-miniatuur-van-beeld-klaine-keizerHij was ‘the smallest man in the world’, maar de niet eens een meter grote Klaine Keizer krijgt nu een levensgroot standbeeld in zijn geboorteplaats Ouwe-Syl. Zondag 3 juni wordt het beeld, gemaakt door kunstenaar Hans Jouta, onthuld.

Fietsers en motorrijders Elfstedentocht over een zonnig Bildt

1821-elfstedentocht1Ruim 15.000 fietsers en 3200 motoren legden op Pinkstermaandag de Elfstedentocht af.

FNP Waadhoeke wil kynderburgemeester

FNP Waadhoeke sil de gemeenteraad op 31 maai frage om ’n kynderburgemeester an te stellen.

Proef examens Piter Jelles

Op OSG Piter Jelles De Foorakker in St.-Anna krijgen eindexamenleerlingen een paar dagen na het eerste tijdvak al de mogelijkheid om inzicht te krijgen in hun prestaties.

Veel publiek op zonovergoten Stannemet

1820-stannemet-1Het weer kon simpelweg niet beter: een zonovergoten Stannemet 2018 trok de afgelopen dagen flink wat publiek. Met de warme temperatuur was een prachtige ’met’ eigenlijk al gegarandeerd.

Portret René Tweehuysen in National Portrait Gallery Londen

1819-portret-rené-tweehuysenEen portret geschilderd door kunstschilder René Tweehuysen uit Oudebildtzijl is geselecteerd voor deelname aan de tentoonstelling van de BP Portrait Award 2018. In de  zomermaanden van 2018 wordt het portret van zijn zoon Finn, met 47 mede-geselecteerden, tentoongesteld in de National Portrait Gallery in Londen.

Doden herdacht in St.-Jacob

1819-dodenherdenking-st-jacobVrijdag 4 mei werd in het hele land stilgestaan bij verzet en de verzetsstrijders uit de Tweede Wereldoorlog, het thema dit jaar van de Nationale Dodenherdenking. In St.-Jacobiparochie werd zoals gebruikelijk verzameld bij het oorlogsmonument. Leerlingen van de Fierljepper lazen gedichten voor en legden bloemen bij de elf graven van oorlogsslachtoffers op de begraafplaats van het dorp.

Veel sport, spel en muziek op Stannemet

1819-stannemet-2018We schreven het vorig jaar al: in het begin van de lente voelt iedere Stannebuurtster de kermiskriebel in de buik! Gelukkig is het al weer bijna zo ver. De Stannemet is dit jaar van vrijdag 11 mei t/m dinsdag 15 mei, in verband met de pinksterdagen een week eerder dan gebruikelijk. De kermiscommissie start rond november al met de eerste voorbereidingen en ook dit jaar is het weer gelukt een mooi programma samen te stellen.

Inzamelingsactie voor AED in St.-Annaparochie

Jitze Lautenbach is een inzamelingsactie begonnen om voor het oosten van St.- Annaparochie een AED aan te schaffen. De Stannebuurtster moet in mei € 2681 bijeen brengen; Philips sponsort Lautenbach’s actie met € 1000.

Bildtse Post