St.-Anna Vooruit blijft een vereniging

De ruim twintig aanwezige ondernemers lieten er afgelopen maandagavond in Ons Huis geen twijfel over bestaan welke kant het op moest met  ondernemersvereniging St.-Anna Vooruit. Op de vraag van voorzitter Johnny Ynema wie van de aanwezigen de vereniging graag omgevormd zag worden naar een stichting bleven alle handen omlaag. Wel moest er in het verdere verloop van de vergadering nog flink aan getrokken worden om het bestuur weer op  sterkte te krijgen.

Hetty de Wit lait taken bij Bildts Aigene del

1846-hetty-de-witMet ingang fan 1 jannewary 2019 stopt koördinator Hetty de Wit met hur taken foor stichting Bildts Aigene. Reden hierfoor is dat sij, deur hur werk as ’marketingfrou’ foor theater De Koornbeurs in Franeker, te min tiid overhout om hur nag langer effektyf in te setten foor stichting Bildts Aigene.

Opheffing dreigt voor OV St.-Anna Vooruit

Het voortbestaan van Ondernemersvereniging St.-Anna Vooruit hangt aan een zijden draadje. De vereniging leidt een slapend bestaan en heeft nog maar één bestuurslid. Maandag 12 november moeten de leden zelf de knoop doorhakken: doorgaan of stoppen.

Wethouder De Pee trekt begroting na tegenvaller over de streep

’We moeten de fleur er wel inhouden’ - De eerste begroting van de nieuwe gemeente Waadhoeke is een feit. De gemeenteraad gaf donderdag een klap op het financiële raamwerk voor de komende jaren, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Twee dagen eerder werd bekend dat Waadhoeke een  tegenvaller van liefst € 1.9 miljoen moet verwerken. Dat de begroting ongewijzigd gepresenteerd werd leidde tot felle kritiek van de oppositie, maar  wethouder Caroline de Pee (CDA) loodste de rekening er doorheen.

Razende protters

1845-razende-prottersDuizenden protters stijgen op van het Bildtse land. Ze hebben hier nog even van de milde temperatuur genoten, maar verblijven in de winter toch liefst wat zuidelijker. Ingrid van Ek legde de ’razende protters’ mooi vast.

Marga Waanders beëdigd als burgemeester van Waadhoeke

1844-marga-waanders-krijgt-ambtsketen’Moedige’ Waanders ’gewoon aan het werk’ - In een volle raadszaal in Franeker is Marga Waanders gisteravond beëdigd als burgemeester van Waadhoeke.  Waanders werd geprezen voor haar lef en moed. Ze zeiniet te kunnen wachten om deze “grote uitdaging” aan te gaan. “Wij gaan elkaar  ontmoeten.”

Bildtse-Kultuurpriis 2018 gaat naar Westhoek Búttendyks

1844-scène út-silte-liefdeWesthoek Búttendyks krijt de Bildtse-Kultuurpriis 2018. ’t Meerdaagse festival wort onderskaiden foor de menier werop se de Bildtse taal en kultuur foor ’t foetlicht brocht hewwe.

Waadhoeke neemt afscheid van Hayo Apotheker

1843-afscheid-burgemeester-hayo-apotheker‘We hebben iets met elkaar vooruit gebracht’ - Een aimabele tussenpaus die Waadhoeke vooral zelfbewustzijn heeft willen meegeven. Zo werd scheidend burgemeester Hayo Apotheker donderdagavond gekenschetst door college en raad, die na tien maanden afscheid namen van de waarnemend burgemeester.

’Laat zien wat je in huis hebt, stá ervoor’

1843-burgemeester-hayo-apothekerHij wist vooraf dat het maar tien maanden zouden zijn, maar het waren wel tien bijzondere: de in Loppersum geboren Hayo Apotheker (68) werd de eerste  burgemeester van de nieuw gevormde gemeente Waadhoeke. De ervaren bestuurder heeft het goed naar zijn zin gehad. Vooral de zoektocht naar wat  Waadhoeke is hield hem bezig. Een laatste gesprek met de waarnemend burgemeester (”ik zeg liever opstartburgemeester”), voordat Marga Waanders dinsdag het stokje overneemt.

Gebiedsteams uitgebreid met meer personeel

De gebiedsteams in gemeente Waadhoeke krijgen er in totaal 7,5 fte bij. Met de uitbreiding van het personeel moeten de wachtlijsten worden teruggedrongen.

Bildtse Post