Bildt op ’t schild-25

1850-familiewapen-25-van-der-mey-2De Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Verlichte boerderijenroute over het Bildt

Stichting Lucht Licht Land 2000 wil dit culturele jaar afsluiten met het houden van een verlichte boerderijenroute door de voormalige gemeente het Bildt. Op donderdag 27 en vrijdag 28 december is er gelegenheid voor personenauto’s om de route te rijden.

Het Bildt prominent in nieuwe Rembrandt-route

1850-schets-rembrandt-zicht-op-st-annaTer gelegenheid van de tentoonstelling die het Fries Museum heeft gewijd aan Rembrandt & Saskia, liefde in de gouden eeuw (de expositie loopt tot  en met 17 maart 2019) heeft de Stichting Culturele Herdenkingen Fryslân, samen met het Historisch Centrum Leeuwarden, een toeristische route uitgebracht.

Utraiking Bildtse-Kultuurpriis frijdeg in Ons Huis

1850-logo-bildts-aigeneDe eerste keer dat de Bildtse- Kultuurpriis útraikt worde, waar in 1987. Dat waar an Stichting Ons Bildt. Op 2010 na worde deuze priis derna elk jaar útraikt. Dut jaar fâlt de eer te beurt an Westhoek Búttendyks.

Froukje de Jong geeft lezing over Rembrandt’s Saskia in Fries Museum

In het kader van de tentoonstelling Rembrandt & Saskia: Liefde in de Gouden Eeuw geeft schrijfster Froukje de Jong-Krap op 8 december om 13.30 uur in het Fries Museum een lezing over Saskia Uylenburgh. De Jong-Krap schreef het boek Saskia uit de schaduw van Rembrandt. Tijdens de lezing vertelt De Jong-Krap over het bewogen leven van de echtgenote van de bekende Nederlandse schilder Rembrandt van Rijn.

Mooie Plaatsys (6): Auke Kooistra

1849-mooie-plaatsys-06-auke-kooistraMooie Plaatsys (6): Auke Kooistra - In de aanloop naar de boekpresentatie plaatst de Bildtse Post zes weken lang een foto uit deel 4 van Mooie Plaatsys.

Bildt op ’t schild-24

1849-familiewapen-24-van-der-mey-1De Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Bildt op ’t schild-23

1848-familiewapen-23-van-looDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Met verve gespeelde Groene Griezel laat sprookjebezoekers lachen

1848-theatersprookje-groene-griezelStichting Theatersprookje het Bildt presenteerde weer een sprookje, bedoeld voor de schoolkinderen van de groepen 3 tot en met 8. Op woensdag 21 en zaterdag 24 november was er tevens gelegenheid voor iedereen om het sprookje te zien. Al meerdere jaren wordt daar goed gebruik van gemaakt. Op de woensdag zijn ook de kinderen welkom die niet via de school naar het sprookje kunnen.

Mooie Plaatsys (5): Helena Spits

1848-mooie-plaatsys-05-helena-spitsMooie Plaatsys (5): Helena Spits - In de aanloop naar de boekpresentatie plaatst de Bildtse Post zes weken lang een foto uit deel 4 van Mooie Plaatsys.

Bildtse Post