Nijs fan Bildts Aigene, History

Dut keer ’n foto fan de openbare MULO fan St.-Anne, út 1956. Wij hewwe bij de foto al wat nummertsys set, soadat je makliker deurgeve kinne welke naam bij welke persoan hoort. De foto is brocht deur De Jong, hij staat d’r sels ok op, maar weet lang alle namen niet meer.

Bildt op ’t schild-60

 

1934-familiewapen-60-wijbenga
De Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Nieuw les- en cursusseizoen Seewyn van start

1934-nieuw-les-en-cursusseizoen-seewyn
Het nieuwe seizoen van Seewyn Kunsteducatie begint
op maandag 26 augustus
.
In onder meer Franeker, Sint Annaparochie en Harlingen worden vanaf die dag weer een groot aantal muzieklessen en -cursussen gegeven. In Sint Annaparochie en Franeker zijn er tevens cursussen op het gebied van theater en  beeldende kunst. Inschrijven is mogelijk via seewyn.nl. Hier is ook meer informatie te vinden over de startdata, lesdagen en kosten.

Expositie textielobjecten in de Aerden Plaats

1933staand-viltobjectVan 15 augustus tot 15 september exposeert kunstenaar Annemarie Veenstra ruimtelijke textiele objecten in Cultureel Bezoekerscentrum Aerden Plaats  op Oudebildtzijl.

Bildt op ’t schild-59

 

1933-familiewapen-59-vanderbilt-2De Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Toerisme op Zwarte Haan

1933-toerisme-op-zwarte-haanTwee ingezonden brieven over het toerisme op Zwarte Haan.

’Ik wil de angst voor de camera wegnemen’

1933-ingrid-van-ek-en-evert-fokkemaPaiOngo Beeld en Woord geeft fotografiecursus voor beginners - Een vijf maanden durend verblijf in Nieuw-Zeeland zette hun op een  nieuw spoor. Ingrid van Ek en Evert Fokkema raakten geïnspireerd en besloten het roer om te gooien. Ze stopten uiteindelijk met hun  baan en verlieten de stad voor de Nieuwebildtdijk. Daar zijn ze PaiOngo Beeld en Woord begonnen.

Bildt op ’t schild-54

 

1928-familiewapen-54-oemDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Bildt op ’t schild-53

1927-familiewapen-53-huberDe Bildtse Post begon eind juni met een nieuwe artikelenserie. In ’50x Bildt op ’t schild’ neemt dr. Kees Kuiken vijftig wapens onder de loep van families die veel op het Bildt voorkomen.

Ivo de Wijs brengt eerbetoon aan Drs. P.

1927-ivo-de-wijsIvo de Wijs doet een eerbetoon aan Drs. P. in de Groate Kerk in St.-Jacobiparochie op zondagmiddag 7 juli van 15.00 tot 17.00 uur. Drs. P. zou dit jaar honderd  jaar zijn geworden. Ter ere van dit feit brengt De Wijs een ode aan het werk van de in Zwitserland geboren liedjesschrijver Heinz Polzer.

Bildtse Post