Project Rembrandt met Iris Frederix op ’t Bildt

1927-iris-frederixZaterdag 3 augustus vindt de Bildtse Rembrandtmarkt weer plaats rondom de Van Harenskerk in St.-Annaparochie, op de plek waar Rembrandt met zijn  grote liefde Saskia trouwde. Iris Frederix van het bekende tv-programma Project Rembrandt komt langs voor een heuse schilderwedstrijd.

Naast de vertrouwde kunst-boekencuriosa markt, de ”kunst of kitsch”- taxaties, de muziek, etalagewedstrijd en diverse andere activiteiten wordt er deze   Rembrandtmarkt iets speciaals georganiseerd: Project Rembrandt op ’t Bildt.
In navolging van het landelijke tvprogramma ter ere van het Rembrandtjaar is men welkom om tijdens de markt en plein air te komen schilderen. Alle  gemaakte werken worden beoordeeld door een jury bestaande uit de Bildtse kunstenaar Jaap van Dijk en de van het tv-programma bekende kunstenaar Iris Frederix.
Want als we het over Rembrandt en de liefde hebben, dan is Iris Frederix de juiste persoon op de juiste plaats. Met de schilderswedstrijd is ook een mooie prijs te winnen:
De drie beste krijgen op een nader te bepalen tijdstip gezamenlijk een dag les van de Bildtse kunstenaar Hendrik Elings.
Aanmelden  voor dit bijzondere Project Rembrandt op ’t Bildt kan via het mailadres info@rembrandtmarkt.
Op de foto: Iris Frederix. 

Bildtse Post