Eerste Zomerfair in ’t Beerdhuus St.-Jacob

Op zaterdag 29 juni bruist het nieuwe multifunctioneel centrum ’t Beerdhuus in St.- Jacobiparochie van de activiteiten tijdens de Zomerfair 2019. Liefst 25 standhouders presenteren van 10.00 tot 16.00 uur binnen en buiten het gebouw hun koopwaar en of activiteiten.

Daarnaast vinden er doorlopend demonstraties, voorstellingen, livemuziek en workshops plaats en is er een barbecue. De live optredens worden o.a.  verzorgd door Rick Onijdes de Vries en de Line-Dance groep uit Vrouwenparochie.
Stoepkrijten - Ook aan de kinderen is gedacht want tijdens deze zomer fair is er op een speciaal afgebakend deel van het schoolplein een stoepkrijt  selfiewedstrijd. Kinderen tot 12 jaar kunnen hieraan meedoen. Ze moeten een creatieve tekening maken waarin ze zelf `plaats kunnen nemen`.
Dan  wordt er een foto van gemaakt, foto en tekening worden beoordeeld door kunstschilder en oud schoolmeester Andries Hogenhuis.
Het startschot wordt  om 13.00 uurgegeven. Voor de drie mooiste creaties  is er een leuke prijs (voor opgave zie facebookpagina MFC St.- Jacob).
Anneke de Groot -
De Zomerfair heeft een speciaal tintje omdat de activiteitencommissie en bestuur van het MFC hebben besloten om de opbrengst van de verloting te doneren aan Anneke en haar pleeggezin.
Zoals bekend is dit gezin met 13 pleegkinderen hun mooie onderkomen in het dorp kwijtgeraakt door een felle brand. Tijdelijke huisvesting en herbouw  kosten veel geld en daarom wil het MFC wederom met een bijdrage hun van harte steunen.

Bildtse Post