Jan Six over Rembrandt en Van Harenskerk op NPO2

Voor een serie over de schilder Rembrandt zijn door AVROTROS opnames gemaakt in de Van Harenskerk in St.-Anna, de voorloper van de huidige kerk waar Rembrandt en Saskia van Uylenburgh zijn getrouwd.

Dit jaar staat Nederland in het teken van Rembrandt en de Gouden Eeuw. Aanleiding is de 350e sterfdag van de beroemdste Hollandse Meester. Mede om  deze reden is er ook een grote tentoonstelling in het Fries Museum.
Door zijn jarenlange passie voor Rembrandt laat Jan Six - nazaat van Rembrandts goede vriend Jan Six 1e - de kijkers aan de start van het Rembrandtjaar met een andere blik kijken naar het imposante oeuvre van de grootste schilder uit de Gouden Eeuw.
Zo bleek Rembrandt dol op drama. Ook vertelt Six over Rembrandts nietsontziende blik op de vrouwen om hem heen. En wist u dat hij de kunst van zijn  voorgangers letterlijk afkeek?
Iedere aflevering komt een nieuw onderwerp aan bod: Rembrandt als denker, Rembrandt als dief, Rembrandt als voyeur,  Rembrandt als regisseur en Rembrandt als vader.
Six over Rembrandt, van woensdag 30 januari t/m 1 februari om 22.45 uur bij AVROTROS op NPO 2; en op 2 en 3 februari om 22.30 uur op NPO 2.

Bildtse Post