Verlichte boerderijenroute over het Bildt

Stichting Lucht Licht Land 2000 wil dit culturele jaar afsluiten met het houden van een verlichte boerderijenroute door de voormalige gemeente het Bildt. Op donderdag 27 en vrijdag 28 december is er gelegenheid voor personenauto’s om de route te rijden.

De start is tussen 19.00 en 20.30 uur op Nieuwebildtzijl (aanrijden via de Koedijk uit oostelijke richting). De startplaats wordt ook door middel van  borden aangegeven vanaf Oudebildtzijl, Alde Leie en Hallum. Bij de start ontvangen deelnemers de routebeschrijving en meer informatie over de  verlichte objecten.
Het eindpunt is op Vrouwbuurtstermolen. Daar is ook de nazit, in het restaurant. Op zaterdag 29 december zal uitsluitend een  konvooi vrachtauto’s de route rijden. De vrachtauto’s verzamelen zich tussen 16.30 en 17.30 uur op het parkeerterrein bij het WTC en zullen onder  begeleiding van beroepsverkeersregelaars in konvooi naar de start rijden.
Deelnemers dienen zich aan te melden bij de chauffeursvereniging. Dit kan door vóór 21 december een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Voor de senioren op het Bildt zullen bussen rijden op zaterdag 29 december.
(zie rubriek SWO in de Bildtse Post van woensdag 12 december - nr.50)

Bildtse Post