Kom naar voorstelling ’Mijn vader de sterrenkijker’

Radiomaker Maartje Duin haar vader heeft Alzheimer. Nu zijn herinneringen verdwijnen, komen bij haar de vragen. Wat deed hij in de tijd voor haar geboorte,  toen hij promoveerde als sterrenkundige?  Samen bezoeken ze de Oude Sterrewacht in Leiden. Maartje maakte van dit bezoek een korte poëtische audio- voorstelling over het peilloze universum van dementie. Na haar voorstelling gaat zij met het publiek in gesprek over het omgaan met deze ziekte.

Maartje is bekend van de ’De Redder van het Bildts’ over Bildtse Post redacteur Gerard de Jong en de ’Podkas: Pawel, de Poolse plukker’ over een  arbeidsmigrant in Sexbierum.
Datum en plaats  - De voorstellingen zijn op 29 november om 19.30 en 20.30 uur in het Eise Eisinga Planetarium in Franeker en op 30 november om 19.30 uur in de Aerden Plaats op Oudebildtzijl. Gemeente dementievriendelijker De toegang is op beide locaties gratis. Voor de  voorstelling in het Planetarium is slechts plaats voor 25 personen.
Daarom graag aanmelden via s.terpstra@waadhoeke. .
In de Aerden Plaats kunt u van tevoren een plekje reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om teleurstelling te voorkomen.
De gemeente Waadhoeke biedt deze voorstelling kosteloos aan in het kader van de dementievriendelijke gemeente. Ook Rotary Franeker, Planetarium Eise  Eisinga en Alzheimer Nederland, afdeling Friesland steunen deze voorstelling.
Meer informatie over de voorstelling vindt u op: www.mijnvaderdesterrenkijker


Bildtse Post