Mooie Plaatsys (2): Julius Wijffels

1845-mooie-plaatsys-02-julius-wijffelsMooie Plaatsys (2): Julius Wijffels - In de aanloop naar de boekpresentatie plaatst de Bildtse Post zes weken lang een foto uit deel 4 van Mooie Plaatsys.

De foto’s zijn gemaakt in de mobiele studio die afgelopen jaar op verschillende plaatsen op het Bildt opdook. Mooie Plaatsys is een fotoproject over de verbondenheid die mensen voelen met het Bildt, door fotografe Baukje Venema en journaliste Gitte Brugman. Het boek komt in december 2018 uit en  is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op mooieplaatsys.frl en via Facebook.

Julius Wijffels: ”Mijn vader had een vlasfabriek aan de Langhústerweg in St.-Annaparochie. Als kind waren wij nooit een storende factor. We reisden wel  met hem mee naar besprekingen en dan stapte ik - tegen de afspraak in - uit de auto, naar binnen. Hij praatte dat gewoon ’in het gesprek’. Op zondag nam hij het proces in ogenschouw – het vlas moest in water roten om de vezels los te maken. Dan had hij van tevoren vliegers gemaakt, en gingen wij ondertussen vliegeren.”

Bildtse Post