Zaterdagavond 33e editie Bildts Songfestival

Ieder jaar in de zomer begint de BSF koorts bij de bestuursleden van de stichting. Dit jaar was het extra spannend omdat in er in eerste instantie wat  onduidelijkheden waren over de locatie. Toen al snel bleek dat we het Bildts Songfestival weer gewoon in MFC Ons Huis konden organiseren werd de eerste vergadering gepland. Zaterdag wordt de 33e editie gehouden.

Daarna begon het voorzichtig polsen van mogelijke deelnemers want alles valt of staat met voldoende deelname zodat we een avondvullend programma kunnen aanbieden. De band Virus kon al vrij vroeg aan de slag met het instuderen van de liedjes en ook de overige organisatie verliep voorspoedig. ”Sinds vorig jaar werken we met een aantal nieuwe sponsoren waarmee we goede afspraken hebben kunnen maken.
De sponsoren zorgen er voor dat  de operationele kosten van het Bildts Songfestival binnen de perken blijven en we de avond kunnen blijven organiseren, iets waar we natuurlijk  ontzettend blij mee zijn! Nu we als het Bildt zijn opgegaan in de nieuwe gemeente Waddenhoek waren er mensen die ons vroegen of we de naam van  het festival hierop zouden aanpassen, hierop kunnen we volmondig nee antwoorden. Het Bildts Songfestival blijft gewoon het Bildts Songfestival, voor en door Bilkerts! Uiteraard zijn niet-Bilkerts ook van harte welkom.
Wat er dit jaar vooral erg Bildts is, is de jury (bestaande uit Johannes Huisman, Hein Jaap Hilarides en Gerard Hoekstra) maar ook het presentatie duo: Paul Feenstra en zijn dochter Sanne Feenstra. Bovendien zijn er contacten met Spanje, het zou dus zomaar kunnen dat we een (zeer) oude bekende  tegenkomen op het songfestival...
Feestband Virus zal de deelnemers begeleiden en daarnaast ook nog een spectaculaire show geven. Voor de thuisblijvers zal op Radio Eenhoorn vanaf 19.00 uur de Songfestivalsjo uitgezonden worden met interviews, optredens en live verslag van de gehele  avond.
Toegangskaarten zijn (tot zaterdagmiddag 17.00 uur) voor € 10 in de voorverkoop te verkrijgen bij Expert Meijer in St.-Annaparochie. Als er dan nog  kaarten over zijn zullen deze ’s avonds vanaf 20.00 uur aan de deur van Ons Huis verkocht worden voor € 15 euro per stuk.
Wij raden iedereen dus aan de kaarten in de voorverkoop te kopen, hiermee bespaar je 2 drankjes.
Het BSF bestuur: Anneke, Jade, Harry, Sander en Leendert

Bildtse Post