Henk Penninga’s ’Doarp’ op Noordelijk Filmfestival

1845-doarp-van-henk-penninga-op-noorderlijk-filmfestivalIn 1995 verscheen de film Doarp van filmmaker Henk Penninga van Mooie Paal. De film schetst het leven in een kleine Friese plattelandsgemeenschap, en werd destijds opgenomen in en rond het dorp Minnertsga. De lange versie wordt zondag 11 november eenmalig vertoond op het Noordelijk Filmfestival.

’Doarp’ werd in 1995 tweemaal uitgezonden door de NCRV (in een verkorte tv-versie van 55 minuten), en werd geselecteerd voor diverse binnen- en  buitenlandse filmfestivals.
Tijdens het Noordelijk Film Festival, dat dit jaar plaats vindt van 5 t/m 11 november, is er een unieke, eenmalige vertoning van deze film: vanaf een 16mm projector zal de originele filmversie van 75 minuten worden geprojecteerd.
Deze versie is tot nu toe alleen te zien geweest op festivals en besloten  voorstellingen. Voorafgaand wordt de korte film Moving Landscapes (2015) van de jonge Friese filmmaakster Froukje van Wengerden vertoond.
Na  afloop is er gelegenheid om met beide filmmakers, Froukje en Henk, in gesprek te gaan over hun films. De film wordt zondag 11 november om 15.00 uur  vertoond in Scheepsatelier Eestroom (gelegen langs de kade naast de Harmonie in Leeuwarden).
Kaarten à € 6,50 zijn te bestellen via  noordelijkfilmfestival.nl of tijdens het festival bij de kassa in de foyer van de Harmonie. 

Bildtse Post