Mooie Plaatsys (1): Leendert Ferwerda

1844-mooie-plaatsys-01-leendert-ferwerdaMooie Plaatsys (1): Leendert Ferwerda - In de aanloop naar de boekpresentatie plaatst de Bildtse Post zes weken lang een foto uit deel 4 van Mooie Plaatsys.

De foto’s zijn gemaakt in de mobiele studio die afgelopen jaar op verschillende plaatsen op het Bildt opdook. Mooie Plaatsys is een fotoproject over de verbondenheid die mensen voelen met het Bildt, door fotografe Baukje Venema en journaliste Gitte Brugman. Het boek komt in december 2018 uit en  is te bestellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden op mooieplaatsys.frl en via Facebook.

Leendert Ferwerda: ”At je met de navelstring de liefde foor ’t Bildt en ’t Bildts metkregen hewwe, dan rake je die nooit meer kwyt. In 2000 kreeg ik de Bildtse-Kultuurpriis. ’t Boek ’Een Uytland gheheten Bil’, over 500 jaar geskidenis fan ’t Bildt, worde in 2005 deur Stichting Ons Bildt útgeven. De deur mij  oprichte pertij Frije Bilkerts het d’r foor sorgd dat na de gemeentlike herindeling ’t aigen taal- en kultuurgebied offisjeel ’t Bildt hyt. Met Sytse  Buwalda doen ik fertaal- en korreksywerk ônder de naam Bildt- Taal. Ik bin in de nije gemeente Waddenhoek FNP-raadslid.”

Bildtse Post