Objecten en prints Anneke Savert te zien in Galerie Westerstorm

1818-objecten-en-prints-anneke-savertGalerie Westerstorm in Westhoek toont momenteel een selectie van werk uit de serie Jungle Lab van Anneke Savert. Het werk bestaat uit  een aantal objecten en fotoprints van fictieve biologische vondsten uit het oosten van Indonesië in de eerste helft van de twintigste eeuw.

Wat ervaart een onderzoeker in een voor hem of haar onbekende wereld? Vervreemding, of juist geruststellende herkenning, voortkomend uit een fascinatie voor de omgeving. Wat is nieuw, wat is anders, en voor wie? Kun je iets ontdekken wat al bestaat?
Deze vraag ligt ten grondslag aan het onderzoek dat wordt gepresenteerd. Gedurende de komende maanden is het werk dan ook  voortdurend in ontwikkeling en zal worden getransformeerd naar het omliggende Waddengebied.
In de voormalige smederij aan de Friese Waddenkust organiseert Westerstorm wisselende exposities van hedendaagse kunstenaars. Het werk van Savert is nog t/m 8 juli te zien. Galerie Westerstorm, Oudebildtdijk 1160, op tel. afspraak (0518- 850631), en tijdens de Slikwerk Atelierroute op 7 en 8 juli van 13.00 tot 18:00 uur.
Kijk ook op galeriewesterstorm.nl

Bildtse Post