Sfeervolle beelden vastgelegd voor De Bestimming

1813-anne-van-slageren-filmt-sfeerbeelden-op-het-wadDe eerste opnamen van filmer Anne van Slageren voor de sfeerbeelden, die tijdens het locatietheater ’De Bestimming, de leadjitter en it famke’ worden benut in Minnertsga, zijn een feit. Op de foto staat Van Slageren midden op het wad en filmt hij Dirk Lekkerkerker, een rol van Herman Hoff.

Afgelopen weekend werden diverse filmbeelden onder andere op de klei in Minnertsga en dus bij het wad boven Sexbierum voorbereid en vastgelegd. Er volgen tot het  najaar nog ongeveer acht opnamedagen, waarbij ook een beroep wordt gedaan op de dorpsgemeenschap van Minnertsga.
Het spektakel staat in het teken van Under  de Toer, onderdeel van culturele hoofdstad Leeuwarden/Friesland. Theatertoneel, muziek (korps Oranje, cello en orgel), zang en een spannend decor in de trant van   Marijke Muoi, vormen de basis.
De Bestimming, de leadjitter en it famke is vanaf 7 november in Minnertsga te zien. Diverse locaties passeren de revue. De kerk staat centraal, maar een deel van het verhaal speelt zich ook af op de straat en bij de voormalige pastorie. Anne van Slageren uit Haren en Sybe Joostema uit Minnertsga zijn de initiatiefnemers. Met het filmen in het slik is de voorbereiding van ’De Bestimming, de Leadjitter en it famke’ nu echt begonnen. (foto: Anne Bo Joostema)

Bildtse Post