Leerlingen Ulbe van Houten verspreiden de liefde in de Beuckelaer

 

1809-valentijnsdag-beuckelaer-6Leerlingen van Ulbe van Houten brachten op Valentijnsdag een bezoek aan zorgcentrum Beuckelaer. Daar deelden ze, in samenwerking met de Wereldwinkel, warme cadeautjes uit aan de bewoners. Die stelden het gebaar zeer op prijs. Hieronder de ervaringen van de leerlingen op deze mooie, liefdevolle dag. “Zo mooi als je iets kan doen voor de mensen en dat ze er zo blij mee kunnen zijn, terwijl het maar een klein gebaar is.”

We moesten bij de Beuckelaer om half 10 verzamelen. We gingen met zen allen naar binnen. Er waren ook twee vrouwen van de wereldwinkel mee. Zij hadden meegeholpen met de Valentijnscadeautjes. Toen we binnen kwamen moesten we eerst ons handen ontsmetten. Omdat het norovirus er nog was. We werden in 3 groepen gesplitst. Ik zat bij Janna en Ilse. We kregen een mand met daar in de zelf gemaakte Valentijns cadeautjes. De cadeautjes was een zakje met daar in een geurkussen met een mooie tekst. Ik Janna en Ilse gingen in de voorhal en dan alle 3 verdiepingen bij alle deuren langs. De ouderen vonden het super leuk. Ze vonden het zo leuk dat wij dat langs brachten.
Het was heel dankbaar om te doen. Ik vond het ook heel leuk om te zien dat de zelfde kamers een andere inrichting hebben. Soms toen kwamen we binnen en dan lagen ze nog op bed dan hadden we gewoon het cadeautje op de tafel gelegd. Bij 1 van de ouderen kregen we een snoepje. De meeste ouderen die vroegen hoeveel het kost of wat moet je er voor terug. Ik vond dat best schattig dat ze dat zeiden. Er was ook een ouder die zei dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het geeft zo'n goed gevoel om dit te doen. Ik zou het zo weer doen! Uiteindelijk waren we klaar en gingen we in het restaurant zitten.
Toen kregen we nog wat te drinken en gingen we nog na praten. Uiteindelijk kregen ook nog van de twee vrouwen van de wereldwinkel een Tony’s Chocolonely reep. Ik vond dat super aardig dat we dat kregen. Het was een leuke dag!

- Marleen v/d Meulen, klas u3vz

1809-valentijnsdag-beuckelaer-2 Op 14 februari gingen we naar de Beuckelaer om Valentijnskaartjes te brengen bij de mensen het was een zelf gemaakte kaart met een geur zakje er in.
We moesten half 10 verzamelen voor de Beuckelaer we werden ontvangen en daarna gingen we in 3 groepjes van 3. We gingen toen bij elke appartement langs; we kregen heel veel leuke reacties, heel vrolijk en de ander wist niet wat Valentijnsdag was.
Veel ouderen vroegen ook hoeveel het kostte maar het was een cadeau ik heb een leuke ervaring opgelopen om de ouderen zo blij te maken met een klein cadeautje. We gingen na de tijd weer in het restaurant we kregen wat drinken en besproken alles we kregen een Tony’s Chocolonely als dank.

- Lieke Wapstra

Woensdag 14 februari gingen wij met de groep presentatie en styling naar de Beuckelaer in St.-Annaparochie. We moesten half 10 aanwezig zijn. We kwamen binnen en werden ontvangen. We moesten anti-bacteriespray op onze handen doen omdat er nog wel een paar zieken waren. Even later gingen we naar de kantine van de Beuckelaer en daar hebben we even gezeten en lekker gekletst en later kregen we uitleg over wat we gingen doen. We hebben de Valentijnskaartjes gezien wat het uiteindelijk is geworden het zag er mooi uit wat we hadden gemaakt.
We waren totaal met 9 kinderen dus we hadden groepjes van 3 met 3 kinderen. Ik heb met mijn vriendinnen beneden en de boven verdieping gedaan. Er waren veel leuke reacties van de oudere mensen er was ook een oudere vrouw die had de tranen in haar ogen en dat vond ik best wel zielig omdat ze dit niet zo vaak een cadeautje krijgen, er waren ook een paar dei zeiden moeten jullie er ook wat voor hebben maar we hoefden er geen geld voor want het was een cadeautje van ons voor Valentijnsdag.
Toen we klaar waren gingen we weer terug naar de kantine.
We kregen limonade en van de wereldwinkel kregen we een reep Tony Chocolonely’s. We hebben ook nog even bij gekletst en als laatste gingen we weer onderweg naar de laatste lessen van de dag. Het was een hele leuke ervaring om die mensen zo enthousiast te zien. Ik heb een hele leuke dag gehad met leuke mensen.

- Evelien van der Galiën, klas U3VZ

Toen we in de Beuckelaer kwamen moesten we eerst onze handen insmeren met antibacteriële spray en hebben we onze jassen opgehangen. Daarna gingen we naar de koffiezaal en werden we in groepjes van drie opgedeeld en hebben allemaal presentjes rondgebracht waar onder andere een kaartje en een geurzakje in zat. We hebben leuke reacties gekregen van de ouderen en sommigen wisten niet dat het Valentijnsdag was en hebben we dat uitgelegd.
Ik kwam ook een bekende tegen die mij weer vanwege mijn beppe kent dus dat was ook wel leuk. Aan het einde hebben limonade gekregen en als bedankje hebben we Tony’s Chocolonely gekregen.

- Antje Bartlema, klas U3DP1

1809-valentijnsdag-beuckelaer-4We moesten eerst een achtergrond ontwerpen voor het geurzakje. Dat zouden de oudere mensen dan krijgen van de Wereldwinkel voor Valentijnsdag. We moesten om half 10 verzamelen bij de Beuckelaer. Daarna gingen we naar binnen, en even bespreken waar we allemaal heen zouden gaan en in welke groepjes. Ik ging met Marleen en Ilse in het groepje. Wij gingen naar boven, het was superleuk. We hadden een mandje mee en daar zaten alle geurzakjes in. Maar iedereen had een andere deel.  We belden aan en gingen naar binnen bij de oudere mensen. Ze waren ons heel erg dankbaar, en zeiden “nou dan moeten jullie nu ook maar wat hebben”, of “ik pak even mijn beurs erbij”, maar we hoefden er niets voor terug.
De mensen zeiden ook “nou ga maar even zitten”, ze wilden wel even een praatje maken. Er was zelfs een oudere vrouw die mijn hand pakte en zij “o famke wat hasto kâlde hannen”. Bij een andere vrouw kregen we een snoepje. Ik heb toen even een praatje gemaakt en toen moesten we jammer genoeg weer naar de andere kamer. Ik had het liefst even met die mensen gaan praten maar het was eigenlijk even iets geven en dan weer weg. Maar ik vond het super leuk. na afloop gingen we nog even bij kwebbelen in de kantine met elkaar en kregen we wat drinken, we kregen ook nog een chocoladereep. Ik vond het een hele leuke ervaring en ben een stuk wijzer geworden, ze vonden het zo mooi. Ik zou het wel vaker willen doen. Zo mooi als je iets kan doen voor de mensen en dat ze er zo blij mee kunnen zijn, terwijl het maar een klein gebaar is.

- Janna de Boer

 Klas 3vz is woensdag 14 februari bij de Beuckelaer geweest en we hebben daar een presentje gebracht voor Valentijn we hebben een kaartje gemaakt met de leerlingen van klas 3vz/3dp we hebben dit gemaakt met het vak presentatie en styling dus de school heeft het in samenwerking gedaan met de Wereldwinkel. Iedereen moest er om half 10 zijn en we hebben met zijn allen buiten op elkaar gewacht en toen we compleet waren gingen we naar binnen we werden ontvangen door de mevrouw van de wereld winkel.
We mochten onze jassen en tassen ophangen en in het restaurant gaan zitten en toen kregen we onze mandjes met de kaartjes erin. We zijn in 3 groepen opgedeeld en iedereen ging in een deel van de Beuckelaer. Sommigen gingen naar boven, echt bij de mensen thuis. Anderen bleven in het restaurant en een paar gingen naar de dagbesteding. We belden aan boven en deden de deur open en zeiden ‘’we komen een kaartje brengen voor Valentijn en er zit een lekker geurzakje in” veel mensen zeiden moet ik hier voor betalen maar we zeiden nee we hebben dit met liefde voor u gemaakt en het is helemaal gratis!
De mensen waren helemaal verbaasd maar wel heel blij heel verrast! Sommige wisten niet echt wat Valentijnsdag was en inhield dus hebben we dat even verteld. Ze waren ons heel dankbaar en heel blij! Toen we alle kaartjes hadden uitgedeeld zijn we weer naar het restaurant gegaan en kregen we daar wat drinken en voor de hulp kregen wij een Tony’s Chocolonely reep van de Wereldwinkel. We hebben alles even besproken hoe het ging en daarna gingen we met een goed en blij, dankbaar en voldaan gevoel weer weg!

- Naomi Plantinga

 1809-valentijnsdag-beuckelaer-3We werden verwacht om half tien. Leerlingen van de Ulbe Van Houten hebben Valentijns kaartjes gemaakt. De Wereldwinkel had twee kaartjes gecombineerd, en van daaruit hebben wij één kaartje gemaakt. Toen we bij de Beuckelaer aankwamen moesten wij ons handen met een soort gel insmeren. Wij moesten opsplitsen in 3 groepjes.
Wij kregen per groepje een mandje met daarin de kaartjes met geurzakjes. Ik moest in de kantine uitdelen en daarna nog bij aparte kamers. Het was heel mooi om te zien hoe mensen reageerden. Sommige vertelde ook hele verhalen, en dat vond ik persoonlijk ook leuk om aan te horen. Leuke reacties en ik vond het mooi om te zien dat iedereen zo positief was. Toen alle bewoners een kaartje hadden gekregen, zaten we nog met zijn allen en kregen wij limonade. En als bedankje kregen wij een chocoladereep.

- Kimberley Brouwer

 Als eerst moesten we op school ons eigen kaartje maken voor Valentijnsdag. En ging de wereldwinkel één van onze kaartjes kiezen. we moesten woensdag om half 10 bij de Beuckelaer zijn. Daarna gingen we met z’n allen naar binnen. Daarna moesten we wachten in het restaurant. Toen kwam er iemand van de wereldwinkel en gingen overleggen hoe we het gingen doen. We moesten 3 groepjes maken en kreeg elk groepje een mandje.Daarna gingen we opsplitsen. De ene deed de achterkant van het gebouw en weer andere deden het restaurant en wij gingen de voorkant van de Beuckelaer doen. we gingen aanbellen bij de oudere mensen en gingen naar binnen toe. Ze waren ons heel erg dankbaar en kregen een lach op hun gezicht. Soms vroegen ze ook hoeveel geld het kost of willen jullie ook snoepje. We hadden alle verdiepingen gedaan en gingen we terug naar het restaurant we kregen nog wat drinken en kregen als bedankje Tony’s Chocolonely. Ik vond het een super leuke ochtend en het was een mooie ervaring.

- Ilse Sijbesma


 We hebben in de les Valentijnskaartjes gemaakt in de les en die kaartjes gingen we op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) geven aan de bewoners van de Beuckelaer.
We werden om half tien verwacht. Toen we werden ontvangen moesten we onze handen wassen met een gel en daarna gingen we even overleggen wie waar de kaartjes uit ging delen en de groepjes maken. Kim, Antje en ik gingen beneden in het restaurant de Valentijnskaartjes uitdelen. De reacties van de bewoners waren echt heel erg leuk! “Dit is een hele verrassing!”

Renske de Vries

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

We werden verwacht om half tien. Leerlingen van de Ulbe Van Houten hebben Valentijns kaartjes gemaakt. De Wereldwinkel had twee kaartjes gecombineerd, en van daaruit hebben wij één kaartje gemaakt. Toen we bij de Beuckelaer aankwamen moesten wij ons handen met een soort gel insmeren. Wij moesten opsplitsen in 3 groepjes. Wij kregen per groepje een mandje met daarin de kaartjes met geurzakjes. Ik moest in de kantine uitdelen en daarna nog bij aparte kamers. Het was heel mooi om te zien hoe mensen reageerden. Sommige vertelde ook hele verhalen, en dat vond ik persoonlijk ook leuk om aan te horen. Leuke reacties en ik vond het mooi om te zien dat iedereen zo positief was. Toen alle bewoners een kaartje hadden gekregen, zaten we nog met zijn allen en kregen wij limonade. En als bedankje kregen wij een chocoladereep.

- Kimberley Brouwer
Bildtse Post