Pypskoft Ouwe-Syl in de ban van plastic soep

1806-plastic-soep-ferdi-rizkiyantoOp zaterdag 22 september is er een bijzondere editie van Pypskoft op Ouwe-Syl. De eerste actie op weg naar de Kulturele Hoofdstad was in 2011 met het Pypskoft-festival en de Nachtreis op Ouwe-Syl. Sindsdien vindt er met regelmaat een Pypskoft plaats, uiteraard ook in 2018.

Het thema dit jaar is een idee van de Ouwesylster kunstenaar Wies Noest, en heel erg actueel: daag elkaar uit en overdonder de ander met vindingrijke ideeën, uitgewerkt in een wereld van afvalplastic. Op een speelse manier wordt zo aandacht gevraagd voor de verpakkingsindustrie en wordt de consument om bewustwording en oplossingen gevraagd voor dit groeiende probleem.
De komende maanden worden diverse bijeenkomsten, inspiratieavonden en doemomenten georganiseerd. Tijdens Pypskoft2018 op zaterdag 22 september is iedereen welkom om heel Oude- en Nieuwebildtzijl, oftewel ‘De wereld van Tot en Metje Middelinsee anno 9078’, te komen bewonderen.
Het avontuur van Tot en Metje is ook te volgen via facebook.com/totenmetjemiddelinsee
Bij de foto: De afbeelding is gemaakt door de Indonesische kunstenaar en ontwerper Ferdi Rizkiyanto, die zich in zijn werk veel met het klimaatvraagstuk bezighoudt.

Bildtse Post