Mooie verhalen vormen startschot KH2018

1805-koos-krap-swerms-leest-voor-in-bibliotheekIn het kader van de opening van Leeuwarden Fryslân Kulturele Hoofdstâd van Europa werden vrijdag in de hele provincie verhalen verteld. Onder het motto ’warme  winterverhalen’ kon men terecht in de bibliotheek van St.-Annaparochie, de Aerden Plaat sop Ouwe-Syl en in het Motorenmuseum van Meijer aan de Oudebildtdijk.

In de bibliotheek kwamen tussen 19.00 en 22.00 uur vier verhalen- vertellers om de 35 luisteraars mee te nemen in een fantasie of autobiografische verhaal. Aldert Cuperus, Koos Krap-Swerms, Hein Jaap Hilarides en Janna Kuiken droegen hun zelfgeschreven verhalen voor.
Na afloop was er hite poeier en glühwein en werd het een gezellige  nazit. Dat gold zeker ook voor Ouwe-Syl. In de Aerden Plaats - waar Klaas Dankert, Leendert Ferwerda en Jan Schaaf de bezoekers op mooie verhalen trakteerden. Muziek  was er van Jan Boerma en Jan de Vries. Sytse Keizer nodigde bezoekers bij hem thuis uit.
De verhalentocht werd door de hele provincie gehouden, als startschot van Kulturele Hoofdstâd Fryslân. Een dag later was de officiële opening in de hoofdplaats van de provincie.
Even na tienen klonken in de hele provincie de kerkklokken.
Bij de foto's: Boven: aandachtig publiek bij Koos Krap-Swerms. Onder: Klaas Dankert in de Aerden Plaats. (foto’s: Jan Bonefaas)
1805-klaas-dankert-in-aerden-plaats

Bildtse Post