Verhalentocht LF2018 op het Bildt

1804-aerden-plaatsVrijdag 26 januari is de officiële opening van LF2018. Particulieren vertellen op allerlei locaties in de hele provincie een verhaal. Op het Bildt kan men terecht in St.-Anna, op Ouwe-Syl en aan de Oudebildtdijk. Een overzicht.

St.-Annaparochie - In St.-Annaparochie worden langs een route vier verhalen verteld. De avond begint om 19.00 uur in de bibliotheek (inloop vanaf 18.45 uur) met een verhaal van Hein Jaap Hilarides.
Daarna loopt men door naar de Van Harenskerk, waar om 19.30 uur Aldert Cuperus zal vertellen. Om 20.00 uur is bij Drukkerij Van Leer & De Jong/Bildtse Post  het woord aan Coos Krap-Swerms. Het laatste verhaal is om 20.30 uur, terug in de bibliotheek, van Janna Kuiken. Daar wordt afgesloten met ’hite poeier’ en glühwijn. De hele route is mee te lopen, maar één verhaal ergens bijwonen kan ook. Als het weer heel slecht is, zal alles zich in de bibliotheek afspelen.


Ouwe-Syl - Vanaf 19.00 uur staat ook de deur van de Aerden Plaats open. Daar vertelt Klaas Dankert over zijn ’Op Halfweg’, gaat Leendert Ferwerda in op de storm van 31 januari/1 februari 1953, en deelt Jan Schaaf zijn herinneringen aan het spelen op het slik. Tussen de verhalen door zal Jan Boerma op het orgel spelen en kan er geluisterd worden naar liedjes van Jan de Vries. Een stukje verderop kan men om 19.00 en 20.30 uur bij Sytse Keizer thuis op ontdekkingstocht  over het Billând. De avond duurt tot 22.00 uur.


Ouwe-Dyk - In het Meijer Motoren Museum (Oudebildtdijk 894) zullen Sjoerd Meijer, Wieb Steensma, Dirk van Tuinen en Jacob de Haan diverse verhalen vertellen. Zij houden het museum al jaren draaiende, en vertellen er vol passie over. Voel de spanning van Hendrik en Frederik de Vries, die op een steenworp afstand van het museum, een unieke motor ontwierpen in 1905 die nu in het museum staat. Leef mee met de zeeman en leer hoe zijn antieke scheepslog werkt. En ontdek het bijzonder verhaal van de Tangeye motor uit 1913.
Alle activiteiten van de verhalentocht zijn gratis te bezoeken.

Bildtse Post